Spyshots

Gefacelifte Dacia Duster onderweg

Gefacelifte Dacia Duster onderweg

Als laatste telg in het gamma zal ook de Dacia Duster een nieuwe uitstraling krijgen. De Roemeense SUV krijgt het nieuwe familiegezicht dat inmiddels op het overige gamma reeds zijn intrede heeft gedaan.

Het prototype dat we in het zuiden van Europa tegen het lijf liepen krijgt een klassieke facelift. Dat wil zeggen dat het front en de achterzijde vernieuwd worden volgens het bekende recept: nieuwe lichtunits, een nieuwe grille en nieuwe bumpers. Hoe dat eruit komt te zien valt op dit prototype nog niet te zien, Dacia heeft het model grondig gecamoufleerd, maar we kunnen wel een logische gedachtengang volgen. Dat komt erop neer dat de Duster duidelijk meer karaktertrekken zal krijgen van bijvoorbeeld de Logan en Sandero.

Driecilinder?
Ondanks dat de prijsstelling zeer scherp is kunnen we nog niet spreken van een ongekend verkoopsucces. Daar kunnen nieuwe motoren verdere verandering in brengen. Mogelijk krijgt de Duster eveneens de beschikking over Renault’s moderne TCe90-benzinemotor met 90 pk. Deze nagelnieuwe driecilinder is ook leverbaar in andere Dacia-modellen en komt zowel de rij-eigenschappen alsook de CO2-uitstoot ten goede. En dat laatste zou de prijs nog verder kunnen drukken. Een win-win situatie.

Uitstraling
Tot slot verwachten wij een moderner interieur voor de Duster. Het interieur dat Dacia recent heeft gepresenteerd op de Lodgy, Logan en Sandero is duidelijk beter afgewerkt dan ooit tevoren en heeft ook veel meer uitstraling. Dat laatste is bij een SUV, die het toch vooral ook van zijn uitstraling moet hebben, van groot belang. Ook het nieuwe infotainmentsysteem van Dacia zal daarmee zijn intrede doen.

Frankfurt
De vernieuwde Dacia Duster lijkt zijn debuut te gaan beleven op de IAA in Frankurt. Het model zal dan voor het einde van het jaar bij de dealers arriveren

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gefacelifte Dacia Duster onderweg
Gefacelifte Dacia Duster onderweg
Gefacelifte Dacia Duster onderweg
Gefacelifte Dacia Duster onderweg
Redactie
Door Redactie

Zoeken