Spyshots

Terug van weggeweest: Nissan Almera

Terug van weggeweest: Nissan Almera

Een dik jaar geleden hoorden we er als eerste iets over: Nissan zou met een hatchback terugkeren in het C-segment en daarvoor een bekende naam afstoffen. Hier een eerste blik op de wederkerende Almera!

Bij het zien van deze spyshots moet ons meteen iets van het hart: ‘Nissan, wat doe je nu?!’ Ongeacht de nog aanwezige tape dat verhullend moet werken, wekt de Almera de indruk op te gaan staan zoals hij in 2007 een stille dood stierf. Gapend saai dus.

Genadeloos
Waar is de schokgolf die Nissan het laatste jaren keer op keer weet te veroorzaken met hun conceptscars, maar ook met productiemodellen als de Qashqai, de Juke en eigenlijk ook de 370Z en GT-R? Tijden zijn veranderd. Sorry, Nissan, dit komt vast aan. Maar bewezen verkoopkanonnen met een ijzersterk imago zullen zonder meer nog een stuk genadelozer zijn. Wil de nieuwe Almera een vuist kunnen maken tegen deze auto’s – zoals de Volkswagen Golf, Ford Focus en Opel Astra – dan moet de initiële aantrekkingskracht toch echt een stuk hoger liggen. Zelfs de Zuid-Koreanen hebben dat inmiddels in de smiezen.

Technische pre’s
Het design zou zijn geïnspireerd zijn op de Invitation Concept, maar waar dat studiemodel – de latere nieuwe Note – inderdaad uitnodigend smoelt, daar is bij de Almera weinig tot niets overgebleven. Misschien dat de techniek en features kunnen overtuigen, echter hebben we daar nog te weinig informatie over. Wat we weten is dat de motoren uit de Renault-Nissan alliantie komen, met de reeds bekende 1.2 TCe’s als benzines en de 1.5 dCi’s als diesels. Motoren die te boek staan als zeer zuinig en schoon, wat ze mogelijk aantrekkelijk in de bijtelling maken. We gaan het meemaken, ergens in de loop van 2014 nadat in het Engelse Sunderland de productie is opgestart.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Terug van weggeweest: Nissan Almera
Terug van weggeweest: Nissan Almera
Terug van weggeweest: Nissan Almera
Terug van weggeweest: Nissan Almera
Redactie
Door Redactie

Zoeken