Spyshots

Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!

Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!

De geruchten dat de Lexus IS-F geen vervolg zou krijgen worden door deze foto’s keihard ontkrachtigd. En daarmee zijn we maar wat blij, want de huidige IS-F mag dan een relatief onbekende sportauto zijn, lekker is ‘ie zeker en dat beloofd veel goeds voor zijn opvolger.

In de zes jaar dat de Lexus IS-F onder ons is heeft hij niet de credits gekregen die hij verdient. Veelal houdt het bij het opsommen van de meeste roemruchte compacte sportauto’s wel op bij het noemen van het bekende Germaanse trio: de BMW M3, Audi RS 4 en Mercedes C 63 AMG. De IS-F weet hier geen speld tussen te krijgen, terwijl die toch echt z’n mannetje staat met zijn verrukkelijke vijfliter V8.

Turbo?
Of de opvolger van de Lexus IS-F die atmosferische achtcilinder - in geüpdatet vorm - gaat overnemen is nog maar de vraag. Het wordt steeds moeilijker om hoogtoerige, non-turbomotoren te laten voldoen aan de geldende emissie-eisen. Grote turboblokken daarentegen hebben bewezen een stuk efficiënter te zijn en mogelijk stapt Lexus daar dan ook op over. De door de psychedelische camouflage priemende luchthapper in de motorkap hint enigszins in deze richting.
´En een hybridekrachtbron dan?´, horen we je hardop denken. In lijn met de merkidentiteit van Lexus zou dat inderdaad een interessant keus zijn, ware het niet dat van de huidige generatie accutechniek nog niet verwacht wordt dat deze tegen extreme prestaties bestand is. Tenminste, niet als de IS-F concurrerend geprijsd wil zijn.

Tweedeurs coupé
Het uiterlijk van de nieuwe IS-F laat al heel wat meer los. Het eerste dat opvalt is dat het prototype een tweedeurs coupé is en geen vierdeurs sedan zoals de huidige IS-F (wat overigens niet wil zeggen dat die er zo´n carrosserievariant niet meer komt). Dit gezegd hebbende moeten we meteen aan de eerder gepresenteerde IF-CC denken, de gelikte conceptcar die Lexus verleden jaar in Parijs onthulde als voorbode op de IS Coupé. De gelijkenissen zijn in ieder geval erg treffend.

Wanneer de nieuwe Lexus IS-F precies zijn opwachting maakt is niet bekend, maar de Japanners schijnen haast te hebben met het project...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!
Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!
Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!
Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!
Hoera, Lexus werkt aan nieuwe IS-F!
Redactie
Door Redactie

Zoeken