Spyshots

Bijna naakt: de BMW i3

Bijna naakt: de BMW i3

Alsof het een goed georganiseerde aankondiging betreft. Exact een paar dagen na de gelekte patenttekeningen volgde de eerste officiële teaser en opnieuw een paar dagen later vangt onze spionagefotograaf deze bijna naakte i3 voor de camera. Een marktintroductie met Duitse precisie.

Toeval of niet, deze beelden van een bijna volledig ongecamoufleerde BMW i3 verschaffen ons weldegelijk een duidelijke blik op het definitieve productiemodel. Zoals we al meldden ten tijde van de patenttekeningen wordt het design van de MPV iets afgezwakt ten opzichte van het studiemodel. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de minder hoekige zijsteven, de ronde in plaats van vierkante mistlichten en de bedeesdere voorbumper.

Duikvlucht raamlijn
Aan de achterzijde zijn de verschillen moeilijker op te merken. Vanwege de blauwe camouflage, maar tevens door het feit dat er vermoedelijk minder wijzigingen zijn. Uiteraard is de volledig glazen achterklep van het studiemodel ingewisseld voor deels glas en deels metaal of kunststof, maar de overige vormen lijken grotendeels overeind gebleven. Hetzelfde geldt voor de specifieke raamlijn welke na de B-stijl een duik maakt richting de C-stijl. Een opmerkelijk designstatement waarvan we nog niet helemaal zeker weten of hij wel in de smaak zal vallen, maar gedurfd is het absoluut!

29 juli

Het duurt nog ruim drie weken voordat BMW de i3 officieel voorstelt aan het publiek en pers. Op deze maandag 29 juli verwachten wij tevens alle informatie en specificaties van de aandrijflijn te kunnen delen. Nu al geïnteresseerd in wat de i3 vermoedelijk kan? Dan verwijzen we je graag naar eerdere artikelen over de elektrische BMW.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bijna naakt: de BMW i3
Bijna naakt: de BMW i3
Bijna naakt: de BMW i3
Bijna naakt: de BMW i3
Redactie
Door Redactie

Zoeken