Spyshots

Nieuwe Ford Galaxy als mule gespot

Nieuwe Ford Galaxy als mule gespot

Tegenwoordig is een leeftijd van acht jaar of ouder een auto zelden gegund. De Ford Galaxy is er een van. De huidige generatie van Ford´s grote familie-MPV stamt al weer uit 2006 en moet nog zeker anderhalf jaar mee.

De ontwikkelingen in de industrie en daarmee in de markt volgen elkaar in zo´n hoog tempo op dat autoproducenten het zich niet kunnen permitteren om een automodel langer dan zes, hooguit zeven jaar mee kan laten gaan. Maar de Galaxy, of beter gezegd het segment van de grote MPV’s kan het hebben, denkt Ford. En geef ze eens ongelijk. Neem immers de vorige generatie van de gebroeders Sharan en Alhambra en ook de Franse Espace. Stuk voor stuk deden (doen in het geval van de Renault) zij het op hun oude dag nog alleraardigst in een overigens krimpende markt. De MPV-klasse is wat dat betreft wat minder roerig dan andere. Haast heeft Ford in ieder geval niet met het vervangen van hun grootste. Toch tikt de klok wel gewoon door en al te ver achterop geraken willen de Amerikanen nu ook weer niet. ‘In 2014 moet de geheel nieuwe Galaxy er zeker staan’, aldus een woordvoerder van het merk.

Samen met S-Max
Op basis van deze spyshots van een mule zou je denken dat de nieuwe Galaxy nog in de kinderschoenen staat, maar dat is ook weer niet waar en kan bovendien niet als de auto binnen twee jaar klaar moet zijn. Verwacht een introductie ergens in de eerste helft van 2014, met een lancering later in dat jaar. De Europese Mondeo – die tegen die tijd eigenlijk niet meer zo nieuw is vanwege een uitgestelde productie – gaat hem sowieso voor. Met dat model deelt de Galaxy per slot van rekening zijn technische basis. Daarover gesproken. Ook de nieuwe S-Max staat op dat platform, terwijl de huidige volgend jaar ook de acht jaar aantikt. Het ligt zodoende in de lijn der verwachting dat de beide MPV’s opnieuw saampjes in de spotlights komen te staan.

Driecilinder?
Waarheidsgetrouwe details over de nieuwe Galaxy zijn er helaas nog niet, wel speculaties. Het is van Ford bekend dat zij in elk nieuw model een nieuw snufje presenteren en we zien geen reden dat de Galaxy zal worden overgeslagen. Welke noviteit is echter nog een raadsel. Zelf zijn we daarnaast erg benieuwd of de meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost-driecilinder in de Galaxy komt te liggen. Bij de Mondeo durft men het aan, met de 125 pk sterke uitvoering. De Galaxy zal een stukje zwaarder zijn, en dat is te compenseren met een opgevoerde driecilinder.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Ford Galaxy als mule gespot
Nieuwe Ford Galaxy als mule gespot
Nieuwe Ford Galaxy als mule gespot
Nieuwe Ford Galaxy als mule gespot
Redactie
Door Redactie

Zoeken