Spyshots

BMW i8 wordt gefinetuned

BMW i8 wordt gefinetuned

BMW lijkt bezig te zijn met de laatsten puntjes van de i8, die desondanks nog steeds volledig gecamoufleerd voor onze camera verscheen op de Nürburgring. Ook de geruchten omtrent een rigoureuze technische verandering wakkeren sterker aan rond de eerste hybride sportauto van de Duitsers.

De BMW i8 nadert zijn productiestadium en zodoende voeren de Duitse ingenieurs op de Nürburgring de laatste tests uit onder extreme omstandigheden. BMW probeert hier naast de betrouwbaarheid ook de sportiviteit van de i8 naar een hoog niveau te stuwen. Juist daar heeft het merk immers een naam hoog te houden. Opvallend is dat de auto nog steeds volledig ingepakt is en er nog niets van het design prijsgegeven wordt. Duidelijk is in ieder geval wel dat het gewaagde uiterlijk van het studiemodel zijn scherpe randjes zal verliezen. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de ´reguliere´ vleugeldeuren die de grotendeels glazen varianten vervangen.

Bloter kontje
De i8 laat overigens wel iets meer van zijn achterste zien op de Nürburgring. De neppe achterlichten die we eind vorig jaar nog in het hoge noorden zagen zijn inmiddels verdwenen en de originele verlichting heeft zijn intrede gemaakt. De rest van de opvallende smurf-blauwe camouflage doet echter zijn uiterste best om niet teveel van het nieuwe design kenbaar te maken. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Turbo, turbo!
Ook omtrent de techniek blijven er vraagtekens. De oorspronkelijk dieselmotor maakt waarschijnlijk plaats voor een geblazen viercilinder benzinekrachtbron die samen zal werken met het hybride systeem. Wellicht dat de auto daardoor nog iets krachtiger wordt dan de aangekondigde 354 pk en 540 Nm, maar of het tevens een positief effect op de verbruikscijfers heeft verwachten wij niet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW i8 wordt gefinetuned
BMW i8 wordt gefinetuned
BMW i8 wordt gefinetuned
BMW i8 wordt gefinetuned
Redactie
Door Redactie

Zoeken