Spyshots

Volkswagen Golf R knalt over de Nürburgring

Volkswagen Golf R knalt over de Nürburgring

Alle speculaties omtrent de Volkswagen Golf R worden door de Duitsers extra gevoed. Met een nieuw prototype wordt de Nürburgring betreden, en dat levert uiteraard weer mooie beelden op.

Volkswagen is vanzelfsprekend volop bezig om de Golf R aan de tand te voelen en met de verzamelende data zijn prestaties fijn te slijpen. En daar kunnen we niet meer dan lovend over zijn. Twee dagen terug schreven we al dat er misschien 300 pk - of meer(!) - in de nieuwe über-Golf komt te liggen. Die paardenkrachten moeten uiteraard op een precieze manier op alle vier de wielen overgebracht kunnen worden.

Breken met historie?
De definitieve lijnen van de Golf R worden tijdens tests in de ‘Groene Hel’ steeds meer duidelijk en geven ons bevestiging van onze illustratie. Een agressief gelijnde voorbumper geeft hem een extra stoer voorkomen en ook de aangezette achterbumper zet het ontwerp kracht bij. Wat ons bezig blijft houden is dat het viertal uitlaatpijpen nog steeds deel uitmaakt van het prototype. Het zou toch niet zo zijn dat Volkswagen de centraal geplaatste dubbele uitlaat, wat de laatste knipoog naar de legendarische R32 is, ook laat verdwijnen? Wij vrezen het ergste...

September
De Golf R zal de topper van het nog relatief jonge Golf VII-gamma vormen. Uitgevoerd met vierwielaandrijving uit de Golf 4Motion en een zestraps DSG-automaat met dubbele koppeling moet de ‘R’ in ruwweg 5,0 seconden naar de 100 km/h kunnen sprinten. Een 2.0 TSI-motor zal zeer waarschijnlijk voor de aandrijving zorgen, maar dat weten we pas zeker als de auto gepresenteerd is. Er wordt geopperd dat die presentatie gepland staat voor de IAA in Frankfurt, in september dit jaar. En dat is een stuk eerder dan zijn directe concurrent, de nieuwe Ford Focus RS. Die staat voor 2015 voor op het programma.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf R knalt over de Nürburgring
Volkswagen Golf R knalt over de Nürburgring
Volkswagen Golf R knalt over de Nürburgring
Volkswagen Golf R knalt over de Nürburgring
Redactie
Door Redactie

Zoeken