Spyshots

Audi A8

Audi trekt A8 strak

Met de nieuwe BMW 7-serie in het vooruitzicht en de op stapel staande nieuwe Mercedes-Benz S-klasse kan Audi met de A8 natuurlijk niet achterblijven. De strijd in het topsegment gaat om immers om de details. Achter de schermen werkt Audi dan ook aan een update voor de A8, en die ging - volledig ingepakt - voor het eerst de openbare weg op.

Audi trekt A8 strak
Ondanks de overdadig aangebrachte camouflage is duidelijk te zien dat Audi de A8 wat strakker trekt. Zoals deze spyshots van het prototype onthullen zullen de veranderingen Audi´s vlaggenschip minimaal zijn. De bekende Audi-traditie schrijft voor dat hertekende lichten, een andere grille en nieuwe bumpers deel uit maken van de tussentijdse facelift en ook hier lijkt dat het geval te zijn.

A3 Limousine
Duidelijk wordt dat Audi goed gekeken heeft naar het nieuwste lid in de familie, de A3 Limousine. Met een lichte botoxkuur worden de lijnen van de A8 iets strakker getrokken en een hoekigere grille geeft hem een iets moderner uiterlijk. Ook in de voorbumper zijn wat strakkere lijnen te vinden en lijkt er een extra spoilerlip geplaatst.

Motorengamma
Onder de motorkap verwachten we geen veranderingen. De huidige 3.0 en 4.0 liter TFSI-blokken zullen bijna onveranderd overgeheveld worden in de vernieuwde A8, evenals de topper, de A8 W12. Recentelijk kwam er ook een 3.0 liter TDI dieselmotor met 240 pk beschikbaar, dus ook die zullen we bijna zeker terugvinden in Audi’s aangepaste toplimousine.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi trekt A8 strak
Audi trekt A8 strak
Audi trekt A8 strak
Audi trekt A8 strak

Zoeken

Merk- & modeldossiers