Spyshots

BMW M3 sedan geeft zich meer bloot

BMW M3 sedan geeft zich meer bloot

BMW laat steeds meer zien van de M3 sedan. Sinds de laatste keer in januari is er opnieuw camouflage van het prototype afgehaald, waardoor er nieuwe delen van de carrosserie te zien zijn. Qua styling verwachten wij dat het icoon zijn broers M5 en M6 aardig achterna gaat.

Door de kakelverse spyshots is het eindelijk mogelijk om iets te zeggen over het design van de nieuwe M3. Als we bijvoorbeeld een beetje door de camouflage heen spieken dan zien we dat de voorbumper flinke overeenkomsten heeft van de M6. Het lijkt zodoende dat BMW de lijn ingezet met de nieuwe M5 en M6 lijkt door te trekken op de nieuwe M3.

Zuinig
Ook de M3 ontkomt niet aan downsizing. In een interview met Auto Express zegt Friedrich Nitschke, CEO van BMW M GmbH, dat er een duidelijke focus op een laag verbruik zal komen te liggen bij de nieuwe generatie M3. Voorbeeld hiervan is de gloednieuwe tri-turbomotor die naast de hoge prestaties tevens voor een fors lager verbruik moet zorgen. We moeten zodoende helaas afscheid nemen van de atmosferische 4.0 V8 die vervangen zal worden door een 3.3 liter zes-in-lijn. Inboeten in volume en cilinderaantal komt het zuinige karakter ten goede, maar dit betekent niet dat de krachtbron inlevert in vermogen. Moest de vorige generatie het nog doen met 420 pk, de nieuwe M3 krijgt vermoedelijk standaard 450 pk mee uit München. Een ander nieuwtje is CFRP. Dit met koolstofvezel versterkt plastic zal zorgen voor een aanzienlijke gewichtsbesparing, iets wat eveneens een positief effect zal hebben op het verbruik. 

2014
De kans is groot dat BMW de M3 sedan op de IAA in Frankfurt medio september als studiemodel presenteert. Het productiemodel zal enige tijd later komen, waardoor een marktlancering in het eerste kwartaal van 2014 aannemelijk lijkt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M3 sedan geeft zich meer bloot
BMW M3 sedan geeft zich meer bloot
BMW M3 sedan geeft zich meer bloot
BMW M3 sedan geeft zich meer bloot
Redactie
Door Redactie

Zoeken