Spyshots

Nieuwe Smart Forfour doet zich anders voor

Nieuwe Smart Forfour doet zich anders voor

Dit prototype lijkt dan wel van een afstandje op een Renault Twingo, het is feitelijk de volgende generatie van de Smart ForFour. Toch hebben de Fransen een aandeel in dit verhaal.

Al tig jaren teert het kleine Smart enkel op de Fortwo, de nog geen 2,7 meter lange stadshopper. Ooit waren er nog de ludieke coupé en een roadster en de ForFour, maar aan die laatste wil zelfs Smart liever niet herinnert worden; wat een flop was dat, zeg! Smart kon de levensduur van de ForFour nog tot tweeënhalf jaar rekken, om daarna toch maar de handdoek in de ring te gooien. ‘Even geen 4-zitter meer!’ moet Smart gedacht hebben.

Twingo-genen
Inmiddels heeft Smart de ForFour een plekje kunnen geven en denkt het weer na over een auto waarin vier personen kunnen plaatsnemen. Het ogenschijnlijk in elkaar geknutselde prototype op deze foto’s is dat toekomstige model. De in Zweden gefotografeerde mule heeft erg veel weg van de Renault Twingo en dat is gedaan om pottenkijkers op het verkeerde been te zetten, maar anderzijds ook welbewust besloten. De nieuwe Smart deelt namelijk zijn platform met de volgende generatie Twingo. Daimler, van wie Smart eigendom is, heeft een samenwerkingsverband met Renault-Nissan, weet je nog.

Fortwo+2
Tegen 2015 verwachten we de nieuwe Smart te verwelkomen. Het vierdeurs autootje is de feitelijke opvolger van de ForFour, maar die naam zal waarschijnlijk niet meer gebruikt worden. Het gerucht gaat dat het tot ForTwo+2 wordt gedoopt. Geen verkeerde naam, want Smart ontwikkelt de eveneens nieuwe Fortwo namelijk zij aan zij met deze Fortwo+2. En het grootste verschil is de langere wielbasis en de twee extra zitplaatsen voor die laatste. Over de techniek is nog niets bekend, al verwachten we wederom een elektrische versie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Smart Forfour doet zich anders voor
Nieuwe Smart Forfour doet zich anders voor
Nieuwe Smart Forfour doet zich anders voor
Redactie
Door Redactie

Zoeken