Spyshots

Chevrolet werkt aan volgende generatie Cruze

Chevrolet werkt aan volgende generatie Cruze

De Cruze heeft Chevrolet veel goeds gebracht. De wereldwijde verkopen stemmen tevreden en het model wist het World Touring Car Championship meermaals op zijn naam te schrijven, wat een positief effect heeft gehad op de merkbeleving rondom Chevrolet. De zware taak aan de nieuwe Cruze om het nog beter doen.

Dat de Chevrolet Cruze op mondiaal niveau naar tevredenheid presenteert verbaast ons niet. Het model biedt veel ‘bang for the buck’ met het oog op rijeigenschappen, ruimte en uitrusting. Een auto voor de typische Nederlander zou je kunnen zeggen. Toch heeft de Cruze niet veel Hollanders voor zich kunnen winnen, ook niet toen de in ons land populairdere carrosserievarianten, de vijfdeurs hatchback en de stationwagon, volgden. De specifieke reden? Geen idee eigenlijk. Wellicht dat de toekomstige generatie ons wel kan overtuigen. Hij komt pas op z’n vroegst tegen het einde van 2014 als 2015-model, maar we hebben hem nu al weten te spotten op de uitgestrekte ijs- en sneeuwvlaktes van Zweden.

Te vroeg
Omdat de introductie van de nieuwe Cruze nog best ver weg is en camouflage nog veelvuldig is toegepast, is het nog te vroeg om gedetailleerde uitspraken over de auto te doen. Op basis van deze eerste spyshots lijkt de toekomstige Cruze een evolutie op het bestaande model te worden. Het silhouet en de proporties wijken ogenschijnlijk nauwelijks af. Wel duikt de neus wat meer naar beneden en lijkt het alsof de daklijn nog net even wat vloeiender overgaat in de achterklep. Ook de vooruit ligt wat vlakker. Maar zoals gezegd, dit durven we niet met zekerheid te stellen.

Nieuw platform
Onderhuids is de volgende Cruze helemaal of zo goed als nieuw. Hij staat op een nieuw ontwikkeld platform van General Motors waar naar verluidt uiteindelijk 2,5 miljoen auto’s op moeten komen te staan tegen het jaar 2018. Een belangrijk platform voor de GM en diens dochtermerken dus. Over de verkrijgbare motoren is nog helemaal niets bekend. Hopelijk voor de nieuwe Cruze krijgt hij van meet af aan de beschikking over de (modernere) motoren die Opel wel gegund zijn. In het begin moest de huidige Cruze het namelijk nog doen met oudere, minder zuinige krachtbronnen zonder turbotechnologie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet werkt aan volgende generatie Cruze
Chevrolet werkt aan volgende generatie Cruze
Chevrolet werkt aan volgende generatie Cruze
Chevrolet werkt aan volgende generatie Cruze
Redactie
Door Redactie

Zoeken