Spyshots

Opnieuw facelift voor Opel Corsa

Opnieuw facelift voor Opel Corsa

De Opel Corsa behoort tot de oudste B-segmenters. Om hem bij de tijd te houden gaf Opel hem al eens een fikse technische update en kreeg hij al twee keer een nose-job. Je zou denken dat er inmiddels wel wordt gewerkt aan een compleet nieuwe generatie, maar niets is minder waar. Opnieuw een facelift moet de Corsa aantrekkelijk houden.

In het B-segment is enkel de Fiat Punto nog ouder dan zeven jaar. Dat model gaat zelfs nog een halfjaar langer mee dan de Opel Corsa. En er is nog een overkomst. Beide modellen staan op dezelfde bodemplaat. Geheel toevallig is het dus niet dat ze leeftijdsgenoten zijn. Fiat gaf de Punto vorig jaar een opfrisbeurt, de laatste keer dat Opel dat deed bij de Corsa was twee jaar geleden. Toen al schreven we dat het de laatste facelift moest zijn, anders zou de Corsa het echt moeilijk krijgen in z’n klasse omdat hij meer en meer werd én wordt omringd door modernere klasgenoten. Opel is koppig.

Vernieuwingen
Of Opel inderdaad niet wil inzien dat de Corsa allang over zijn hoogtepunt heen is of dat het een geldkwestie is laten we maar even in het midden, feit is dat er voorlopig geen gloednieuwe Corsa komt. Maar de op stapel staande facelift is dan weer geen doorsnee facelift. Onze spyfotograaf, die bijna letterlijk met z´n koude neus op dit rijdende prototype zat, denkt dat het front behoorlijk op de schop gaat. De Adam zou daarvoor als inspiratiebron zijn gebruikt. Binnenin spreekt men zelfs van een nagenoeg nieuw dashboard, compleet met stuurwiel en middentunnel alsook hedendaagse materiaalsoorten. Dit klinkt dat het alsnog goed komt met de Corsa, mits Opel ook moderne motoren in het model lepelt. Zeker op de Nederlandse markt is dat cruciaal om te kunnen blijven schitteren.

De kans is groot dat Opel de vernieuwde Corsa neerzet onder de beurslampen van de IAA Frankfurt. Medio september gaan daarvan de deuren open.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opnieuw facelift voor Opel Corsa
Opnieuw facelift voor Opel Corsa
Opnieuw facelift voor Opel Corsa
Opnieuw facelift voor Opel Corsa
Redactie
Door Redactie

Zoeken