Spyshots

Range Rover Sport weer wat dichterbij lancering

Range Rover Sport weer wat dichterbij lancering

Nu de productie van de gloednieuwe Range Rover is opgestart, kan Land Rover zich richten op het klaarstomen van de Sport-uitvoering. De introductie van deze populaire Range Rover Sport is nabij gezien het feit dat de auto aan camouflage heeft verloren.

De nieuwe Range Rover staat binnen nu en twee maanden bij de dealer. De van dat model afgeleide Sport verwachten we in de staart van dit jaar. Traditioneel (hoewel we nog maar een generatie Range Rover Sport kennen), zal de Sport de sportiefste van het Range Rover-duo zijn. Om dat kenbaar te maken maakt Land Rover de Sport-uitvoering wat korter dan de Range Rover. Die vlieger zal opnieuw opgaan voor de nieuwe Sport. Tevens is hij wederom enkele centimeters lager, helt het dak lichtjes achterover en is het raamoppervlak smaller. Het zijn designtrucjes die de Sport gespierder en daarmee sportiever op zijn wielen zet dan zijn grote broer, die vooral chic moet zijn.
Maar er is meer dit keer. De nieuwe Range Rover Sport krijgt, in tegenstelling tot de huidige generatie, de beschikking over veel meer specifiek voor hem ontworpen bumpers en lichtunits. Op de foto’s is dat vooralsnog niet heel goed te zien, maar als je goed kijkt en vergelijkt is het wel degelijk op te merken.

Range Rover-techniek
Staat de huidige Sport nog op het platform van de Discovery, de nieuwe deelt van de grond af aan zijn technieken met de grotere Range Rover. We weten inmiddels dat dit onder andere een moderner weggedrag oplevert, en ook dat het vele kilo’s aan drooggewicht scheelt. De Range Rover slankte maar liefst 400 kilogram af, een gigantische massa. Dat belooft dus veel goeds voor de nieuwe Sport.

Motoren nieuwe Range Rover Sport
Qua motoren weinig verrassingen. Dieselen zal kunnen met de TDV6 en TDV8 en benzineslurpen kan sowieso met de V8-Supercharged. Voor de Range Rover is dit de enige benzinemotor, maar daar blijft het niet bij, denken we. Zusterfabrikant Jaguar heeft inmiddels een gloednieuwe V6-Supercharged geïntroduceerd – die daar de atmosferische V8 vervangt – en we verwachten dat die ook zijn weg zal vinden naar Land Rover c.q. Range Rover. Met dat 340 pk sterke blok moet de Range Rover (Sport) makkelijk uit de voeten kunnen komen. Hij is immers honderden kilo´s afgevallen. Een hybride zal, zeker met het oog op de Amerikaanse markt, ongetwijfeld ook komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Range Rover Sport weer wat dichterbij lancering
Range Rover Sport weer wat dichterbij lancering
Range Rover Sport weer wat dichterbij lancering
Range Rover Sport weer wat dichterbij lancering
Redactie
Door Redactie

Zoeken