Spyshots

Frisse neus voor Volvo XC60

Frisse neus voor Volvo XC60

Volvo heeft de 60-serie naar de plastische chirurgie gestuurd. Werden ons eerder deze week foto’s van de gefacelifte S60 toegestuurd, nu zijn het beelden van een strakgetrokken XC60 die een frisse neus haalt.

De facelift voor de Volvo XC60 komt vier jaar na zijn lancering en dat is een mooie leeftijd om fris een tweede, misschien wel derde (XC90) levensfase in te gaan. Als we de eventuele marktverschillen even negeren weten we nu al hoe de vernieuwde XC60 eruit gaat zien. Vanuit China doken immers al deze foto’s op van een vrijwel poedelnaakte opgefriste XC60. Om niet al te veel in de herhaling te vallen over de cosmetische aanpassingen verwijzen we je graag naar dat artikel.

Genève of Frankfurt
Of Volvo ook onderhuids de XC60 een upgrade geeft met sterkere dan wel zuinigere motoren tot gevolg is vooralsnog gissen. Wij gaan uit van wel, hetzij het verfijning betreft van de bestaande krachtbronnen. Over het showdecor van de vernieuwde XC60 zijn we ook nog niet uit. Afgaande op de foto’s uit China denken we de binnenkort gehouden Autosalon van Genève, maar het zou ook de IAA Frankfurt in september kunnen zijn. Misschien wel New York (eind maart) omdat Volvo een grotere vuist wil maken op de Amerikaanse markt om uiteindelijk te kunnen groeien naar een jaarproductie van 800.000 eenheden in 2020.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Frisse neus voor Volvo XC60
Frisse neus voor Volvo XC60
Frisse neus voor Volvo XC60
Frisse neus voor Volvo XC60
Redactie
Door Redactie

Zoeken