Spyshots

Mercedes/Renault microauto gespot

Mercedes/Renault microauto gespot

De samenwerking tussen Renault en Mercedes-Benz begint vruchten af te werpen. Onlangs werd een kleine auto gespot die de looks had van de nieuwe Twingo, maar het formaat van een Smart ForTwo.

In april 2010 maakten Mercedes-Benz en Renault bekend een uitgebreide samenwerking aan te gaan op het gebied van kleine auto’s. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een platform te ontwikkelen voor een nieuwe twee- en vierzitter van Smart en een vierzitter voor Renault, de nieuwe Twingo. Spyshots onthullen nu echter dat ook van de kleinste variant een Renault-versie ontwikkeld wordt. De foto’s laten onmiskenbaar een mule van de huidige Twingo zien die op het platform van een tweezits microauto geplaatst is.

Samenwerking
In juli 2011 doken op meerdere plekken berichten op dat een ´insider´ verklaard zou hebben dat de samenwerking grotendeels ten einde was en alleen op motorisch gebied voortgezet zou worden. Navraag bij Mercedes-Benz leert dat het kleine platform nog altijd volop in ontwikkeling is en dat zij de samenwerking met andere fabrikanten tegenwoordig als onontbeerlijk zien bij de ontwikkeling van kleine auto´s.

Motorisering
In de oorspronkelijke plannen stond een auto met achterwielaandrijving en de motor achterin. Hoewel de foto’s niet alles onthullen is het twijfelachtig of dit echt zo zal zijn. De Twingo-mule doet vermoeden dat de motor voorin komt te liggen. Of de origineel geplande 3-cilindermotor van Renault-Nissan wel een plekje zal krijgen in de nieuwe ForTwo/Twingo is onduidelijk. Oorspronkelijk was Mercedes van plan de nieuwe Smart exclusief elektrisch te leveren maar ingewijden betwijfelen of dat bij de verwachte marktintroductie in 2014 al het geval zal zijn. Het blijft dus nog allemaal behoorlijk raden wat de exacte plannen zijn, maar dat Mercedes-Benz en Renault volop samenwerken is duidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes/Renault microauto gespot
Mercedes/Renault microauto gespot
Mercedes/Renault microauto gespot
Redactie
Door Redactie

Zoeken