Spyshots

BMW 6-serie Gran Coupé

BMW 6-serie Gran Coupe ook als M

Hier het bewijs dat er van de vierdeurs 6-serie Gran Coupé ook een M-versie komt! BMW windt er zelfs geen doekjes om door een prototype nauwelijks verhullend de weg op te sturen.

BMW 6-serie Gran Coupe ook als M
De M-uitvoering van de BMW 6-serie Gran Coupé zou nog dit jaar bij de dealers moeten staan. Dat is slechts een half jaar na de nieuwe M6 waarvan nog niet duidelijk is of daarvan eerst de Cabriolet of de Coupé verschijnt. Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat de M6 Gran Coupé nog eerder verschijnt dan één van de tweedeurs varianten, al lijkt ons dit sterk. In ieder geval kunnen we binnen afzienbare tijd een heel zwikje nieuwe BMW M’s verwachten.

xDrive?
Officieel heeft BMW nog niet bekend gemaakt welke motor de nieuwe M6 Coupé en Cabriolet herbergen. Zodoende is het tevens nog onduidelijk waarmee de M6 Gran Coupé het doet. We hebben ons geld ingezet op de 4.4 liter V8-BiTurbo zoals die ook in bijvoorbeeld de X5M en M5 ligt en met een maximaal vermogen dat minimaal op 560 pk ligt. Genoeg voor meer dan vlotte prestaties in ieder geval. Wellicht zijn we daarom des te nieuwsgieriger naar BMW’s beslissing om de M6 Gran Coupé (ook) met xDrive-vierwielaandrijving voor te schotelen. Het model zou hiermee namelijk niet alleen een gooi doen naar de potentiële klanten voor de CLS 63 AMG, maar ook de Panamera Turbo.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW 6-serie Gran Coupe ook als M
BMW 6-serie Gran Coupe ook als M
BMW 6-serie Gran Coupe ook als M
BMW 6-serie Gran Coupe ook als M

Zoeken

Merk- & modeldossiers