Spyshots

Nieuwe Lotus Exige minder Spartaans?

Nieuwe Lotus Exige minder Spartaans?

Geweldig al die aangekondigde nieuwe Lotussen in Parijs vorig jaar, voorlopig zijn de Exige, Evora en Exige toch echt nog de money makers voor Lotus. Van de Exige staat zelfs nog eerst een compleet nieuw model op stapel. Onlangs betrapten we hem.

De Lotus Exige is een compact, woest en puur scheurapparaat dat het best in zijn vel zit op het circuit. De compleet nieuwe generatie zal dat misschien opnieuw zijn, maar Lotus reserveert ook tevens ruimte voor meer comfort. Op deze verse spionageplaten is al heel goed te zien welke kant het met de nieuwe Exige opgaat. De nieuwe generatie krijgt niet alleen een behoorlijk aangepast design dat veel strakker is gelijnd, ook wordt hij aanzienlijk groter (met name in de lengte) dan de huidige. Onze fotograaf dacht in de verte aanvankelijk een gecamoufleerde Evora te zien en laat dat model door Lotus nu juist ‘een-Lotus-voor-ieder-dag’ genoemd worden.

Zescilinders
Een grotere koets betekent doorgaans ook meer mee te slepen gewicht. Een leeggewicht van minder dan duizend kilogram zoals bij de huidige Exige wel het geval is zal er zodoende niet meer inzitten denken we. Om die extra kilo’s te compenseren gaat Lotus daarom vermoedelijk teruggrijpen op de V6-machinerie van – jawel – de Evora. Standaard is deze 3.5 liter zescilinder goed voor 280 pk en in de Evora S met compressor zelfs 350 pk. Daarmee zou de Exige in theorie mee uit de voeten kunnen, maar we vrezen dat het Spartaanse er enigszins van af zal zijn.

We gaan het niet lang van nu meemaken. Insiders verwachten de nieuwe Lotus Exige al gepresenteerd op de Autosalon van Genève, begin maart volgend jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Lotus Exige minder Spartaans?
Nieuwe Lotus Exige minder Spartaans?
Nieuwe Lotus Exige minder Spartaans?
Nieuwe Lotus Exige minder Spartaans?
Redactie
Door Redactie

Zoeken