Spyshots

Hoog lifestyle-gehalte voor BMW 3-serie Touring

Hoog lifestyle-gehalte voor BMW 3-serie Touring

Spionagefotografen zetten doorgaans meteen de achtervolging in bij een interessante scoop. Maar na het ‘vangen’ van de nieuwe BMW M3 vanochtend loonde het de moeite te blijven zitten. Hier de beste beelden van de nieuwe BMW 3-serie Touring tot nu toe.

De nieuwe BMW 3-serie komt steeds dichterbij. Op zijn vroegst vindt de onthulling eind dit jaar plaats, maar pin ons er niet op vast als dit pas begin 2012 zal zijn. BMW heeft er een handje van hun productiemodellen ruim voor de marktlancering te tonen in minimale camouflagetrim en de nieuwe ‘Dreier’ verwachten we toch echt wel in de tweede helft van volgend jaar in de showroom.

Lifestylecombi
Na de vierdeurs 3-serie komt uiteraard de Touring. Die zal ongeveer een half tot driekwart jaar later volgen. Daarna breidt BMW de nieuwe 3-serie line-up uit met de overige carrosserievarianten waaronder de 3-serie GT. De Touring zal de meest praktische en ruimste van het palet zijn, al mikt BMW hier niet zozeer op. In deze klasse moet een stationwagon vooral ook prettig om naar te kijken zijn. Een representatieve uitstraling is cruciaal voor succes. Gezien het feit dat de stationvariant van de 3 qua design dichter tegen de 5-serie Touring aan leunt zit dat gedeelte wel snor.

6-cilinders kosten geld
Aandrijftechnisch zal de nieuwe 3-serie veel overeenkomen met de 1-serie. Tot aan de duurdere modellen tref je louter viercilinder turbomotoren in het leveringsprogramma aan. Die zijn aanmerkelijk zuiniger en schoner en daardoor ook voordeliger in de prijslijst te zetten. De 335i en M3 zullen de enige zijn met een zespitter, evenzeer met TwinPower turbotechniek. Aan nieuw ontwikkelde driecilinders wordt gewerkt. Dat zal aanvankelijk even slikken zijn, maar BMW zal echt niet zomaar haar sportieve imago te grabbel gooien; voldoende kracht is dus vrijwel verzekerd.

Als de nieuwe BMW 3-serie sedan voor of tijdens de Autosalon van Genève is geïntroduceerd verwachten we voor de Touring een debuut in Parijs. Zo niet, dan wordt het zeker laat in 2012.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hoog lifestyle-gehalte voor BMW 3-serie Touring
Hoog lifestyle-gehalte voor BMW 3-serie Touring
Hoog lifestyle-gehalte voor BMW 3-serie Touring
Redactie
Door Redactie

Zoeken