Spyshots

Nieuwe Mercedes-Benz GL praktisch naakt

Nieuwe Mercedes-Benz GL praktisch naakt

Op basis van de hoeveelheid camouflage dachten we in eerste instantie dat het nog wel twee jaar kon duren alvorens de nieuwe GL geïntroduceerd zou worden. Dit zijn de laatste beelden van Mercedes’ gigant, en dat ziet er behoorlijk productierijp uit, of niet dan?

Met deze kersverse spyshots krijgen we ook voor ’t eerst zicht op de achterzijde van de kolos. Eindelijk kunnen we het complete koetswerk vangen. En daarmee wordt ook bevestigd wat we eigenlijk al wisten; de nieuwe GL is als een (nog) grotere ML. De overeenkomst is het grootste over het gedeelte dat vanaf de voorzijde tot aan de C-stijl reikt. Om toch enig onderscheid aan te brengen zijn er enkele optische verschillen. Zo telt de grille van de nog introduceren ML-klasse drie lamellen, terwijl de GL er nog eentje minder kent. Ook de koplampunits van de GL lijken een net iets andere vorm te hebben; bovenop zit een subtiel knikje.

Focus op ruimte 
De nieuwe Mercedes GL zal wederom verkrijgbaar zijn met in totaal zeven zitplaatsen. En om ook de achterste passagiers een fatsoenlijke leefruimte te geven is het gedeelte na de C-stijl puur ontworpen om dit te bewerkstelligen. De achterruit van de nieuwe GL bijvoorbeeld staat een stuk meer rechtop dan bij de ML en loopt deze niet optisch door zoals bij zijn kleinere broer. Gevolg van deze ‘vorm volgt functie’ is wel dat de GL wat meer bonk oogt dan de ML. Die is duidelijk de dynamische van het stel.

Viercilinder 
Dat de GL wederom een zware jongen wordt valt niet te verdedigen. Dat neemt niet weg dat Mercedes veel aandacht heeft besteed aan het besparen van gewicht. Dat is het begin om het brandstofverbruik enigszins binnen de perken te houden. Moderne motoren is een andere methode. Verwacht dan ook dat het motorengamma van de nieuwe GL sterk overlapt met dat van de ML. Inclusief de 250 CDI. Met 204 pk en 500 Nm weet deze diesel ondanks het hebben van slechts vier cilinders best raad met geheid twee ton wegende GL.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Mercedes-Benz GL praktisch naakt
Nieuwe Mercedes-Benz GL praktisch naakt
Nieuwe Mercedes-Benz GL praktisch naakt
Nieuwe Mercedes-Benz GL praktisch naakt
Redactie
Door Redactie

Zoeken