Spyshots

Seat Ibiza ST FR in aantocht

Seat Ibiza ST FR in aantocht

Na de hatchback en de SC geeft Seat ook de Ibiza ST wat Spaanse pepers. De auto die je hier op de foto´s ziet rijden is namelijk de FR-versie van de ST. Moeite om dat te verbergen heeft Seat overigens niet gedaan.

Vlakbij de Nürburgring wisten we dit prototype van de Ibiza ST FR te betrappen. Nou ja, prototype? Het model is gewoon productierijp. Seat nam dan ook niet de moeite er enigzins camouflage op te plakken en monteerde zelfs de FR-badge op de voorbumper.

150 pk TSI
Dat de Ibiza ST FR technisch nagenoeg identiek zal zijn aan de FR hatchback´s staat buiten twijfel. In de motorsteunen rust de 1.4 TSI die 150 pk op de voorwielen over zal brengen. De acceleratie van 0-100 km/h zal daarmee in ongeveer 8 seconden zijn voltrokken en de topsnelheid ligt rond de 210 km/h. Seat koppelt de motor standaard aan de DSG-versnellingsbak. Of de 143 pk sterke 2.0 TDI er ook als FR zal komen lijkt ons zeer aannemelijk.

IAA Frankfurt
Het feit dat Seat met een dusdanig productierijp model rondrijdt kan alleen maar betekenen dat de introductie zeer dichtbij is. Wij gokken het op een werelddebuut op de IAA in Frankfurt (september).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Seat Ibiza ST FR in aantocht
Seat Ibiza ST FR in aantocht
Seat Ibiza ST FR in aantocht
Seat Ibiza ST FR in aantocht
Redactie
Door Redactie

Zoeken