Spyshots

Laatste hand aan Ford Fiesta ST

Laatste hand aan Ford Fiesta ST

De Ford Fiesta ST laat weer eens van zich zien en ditmaal op het asfalt van de befaamde Nürburgring. De gepeperde Fiesta moet het doen met minder vermogen dan de concurrentie, maar slaat vermoedelijk terug met een lager gewicht.

De combinatie van 180 pk uit een 1.6 liter Ecoboost-turbomotor en minder mee te zeulen kilo’s moeten van de Ford Fiesta ST alsnog een geduchte concurrent maken van sterkere hot hatches als de Opel Corsa OPC en Renault Clio RS. Ford kennende zal het aan de rijkwaliteiten niet liggen, al was het alleen maar omdat het al zolang aan het testen is met de heetste Fiesta ooit. Het moet nu toch een keer goed zijn.

Tegelijk met facelift?
Het is ons een raadsel waarom Ford de Fiesta ST zolang uit het uitstellen is. Het zou te maken kunnen hebben met een eveneens geplande facelift voor de reguliere Fiesta. Het model is nog maar drie jaar oud, maar met een intussen best ingrijpend gewijzigde designstijl is de Fiesta de nieuwste Fords een beetje ontgroeid. Een kleine facelift kan dat weer rechttrekken. Het nog in camouflage gehulde front van dit prototype heeft in ieder geval verdacht veel weg van dat van de Ford Focus.

IAA
Officieel heeft Ford overigens nog nooit iets losgelaten over een ST-variant van de Fiesta. De tekenen zijn echter anders, maar dat neemt niet weg dat het nog altijd onduidelijk is wanneer die nu eigenlijk wordt voorgesteld. Onze vermoedens gaan uit naar de IAA, medio september, maar het kan ook zomaar pas op de Detroit Motor Show zijn (januari 2012).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laatste hand aan Ford Fiesta ST
Laatste hand aan Ford Fiesta ST
Laatste hand aan Ford Fiesta ST
Laatste hand aan Ford Fiesta ST
Redactie
Door Redactie

Zoeken