Spyshots

Audi S6 Avant laat zich ook al zien

Audi S6 Avant laat zich ook al zien

Op het moment dat Audi de nieuwe A6 Avant live knalt, valt via een andere bron de S6 op basis van dat model in onze mailbox. Om het sportmodel van de A6 Avant de aandacht te geven die het verdient hebben we hem zodoende maar even op de plank laten liggen. Tot nu.

Eigenlijk worden Audi’s S-modellen al tijden overschaduwd in de modellijn van Audi. Het reguliere programma – vooral de duurdere, vermogende motoriseringen – zijn immers al behoorlijk sportief aangelegd en aan de andere kant is er natuurlijk het RS-label. Zodra die laatste de markt betreedt eist het dermate veel aandacht op dat we ons afvragen of de S-versie vanaf dat moment nog wel bestaansrecht heeft. Daar komt nog bij dat Audi hun RS-monsters steeds vroeger in de productcyclus plant waardoor de marktkansen van een ‘S’ nog kleiner is geworden.

Uitgeklopte S line
Maar goed, een interessant overbruggingsmodel blijft de S-editie wel, en wellicht verkoopt Audi er dusdanig veel van dat het gewoon doorgaat met bouwen van nieuwe. Op basis van deze foto’s lijkt de S6 Avant vóór de vierdeurs S6 te verschijnen. Hoewel nog volledig gehuld in de bekende hypnotiserende afleidingstape is het uiteindelijke sportpakket wel te raden; men neme een Audi A6 Avant in S Line-uitvoering, klop de wielkasten denkbeeldig iets uit, voorzie dit denkbeeld van grote wielen en hopla, men heeft de nieuwe S6 Avant.

Engelse genen
Eigenlijk is de enige verrassende factor nog welk motorblok Audi in de S6 Avant lepelt. De huidige doet het met een 5.2 liter 10-cilinder, maar die zal ongetwijfeld niet terugkeren en een zescilinder, hetzij een sterk opgevoerde 3.0 liter V6-compressor, is te magertjes voor een S6. Een afgeleide 4.2 V8 FSI uit de A8 zou een optie kunnen zijn, maar toch neigen wij sterk naar de nieuwe 4.0 liter V8 die Bentley momenteel aan het ontwikkelen is voor de Continental GT. Over het vermogen durven we ook best al wel uitspraken doen; dat zal om en nabij de 480 pk komen te liggen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi S6 Avant laat zich ook al zien
Audi S6 Avant laat zich ook al zien
Audi S6 Avant laat zich ook al zien
Audi S6 Avant laat zich ook al zien
Redactie
Door Redactie

Zoeken