Spyshots

Gruwelijk: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series

Gruwelijk: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series

Volgende week gaan we rijden met de Mercedes C 63 AMG Coupé. Die auto is eigenlijk slechts een tipje van de sluier van wat nog komen gaat. De C 63 AMG Coupé Black Series is de werkelijke grote finale van de fenomenale 6.2 liter AMG-V8.

Mercedes-AMG neemt langzaam afscheid van de roemruchte 6.2 liter AMG-V8. Het hoogtoerige, atmosferische blok dat nog volgens authentieke Amerikaanse begrippen – there´s no substitute for cubic inches – is gebouwd kan letterlijk niet meer op eigen adem overleven. Zonder turbochargers, superchargers of andere kunstmatige ademhalingsapparatuur komen inhalige motoren niet meer door de emissiekeuringen. AMG heeft zodoende de 5.5 liter V8-BiTurbo ontwikkeld die reeds in diverse van hun producten ligt. Op de SLS AMG (Roadster) en de C 63 AMG na zijn alle hedendaagse AMG’s van de nieuwe achtcilinder voorzien of hebben deze harttransplantatie ondergaan.

Enkel als coupé
De 6.2 V8 heeft veel voor AMG betekend en heeft een belangrijke rol gespeeld in de erkenning die het tuninghuis van Mercedes vandaag de dag van het publiek krijgt. Zomaar dood laten bloeden van deze trouwe dienaar doet AMG dus niet. Om nog een allerlaatste keer te schitteren lepelt AMG een opgevoerde variant – meer dan 500 pk – van de ‘63’ in de C 63 AMG Black Series, die er overigens alleen als coupé komt. Het eerder gespotte prototype van wat een vierdeurs C 63 AMG Black Series bleek had enkel ten doel als mule te fungeren voor de techniek onderhuids. “Een Black Series met meer dan twee portieren zou overigens niet stroken met de traditie van dit exclusieve label binnen Mercedes-AMG,” verklaart een woordvoerder van Mercedes tegenover ons.

Marktlancering
De lanceringdatum voor de Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series is nog niet gesteld. Officieus is het marktdebuut nog dit jaar, maar dan wel helemaal aan het eind van 2011. Afreizen naar de IAA in Frankfurt heeft dus geen zin als je enkel voor deze bruut komt. Dan moet het haast wel op de Tokyo Motor Show, eind december. Opmerkelijk daar AMG’s vooral in Amerika populair zijn, maar de NAIAS in Detroit vindt altijd aan het begin van het (nieuwe) kalenderjaar plaats. Ach, er komt een nieuwe Black Series en dat is het voornaamste!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gruwelijk: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series
Gruwelijk: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series
Gruwelijk: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series
Gruwelijk: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series
Redactie
Door Redactie

Zoeken