Spyshots

Opel Astra OPC

Nieuwe Opel Astra OPC: krachtpatser

Het Opel Performance Center is begonnen met het testen van de nieuwe Opel Astra OPC. En dat belooft een heet bommetje te worden. Kijk maar eens naar die dikke wielen, flinke remmerij en het spoilerwerk. Hier gaan de Golf R en Mégane RS een zware kluif aan krijgen.

Nieuwe Opel Astra OPC: krachtpatser
Begin dit jaar dook er in Zweden een prototype op van een sportief uitgedoste vijfdeurs Astra. Nadat we eerst nog twijfelden of dit nu de GSi of de OPC was werd ons later bevestigd dat het echt om de wedergeboren Astra GSi ging. Van de OPC bleef elk spoor echter uit. Niet zo vreemd ook, de driedeurs Astra GTC was immers nog nooit betrapt. Toen we die twee maand geleden voor het eerst in de buurt van de Nürburgring zagen opduiken werd ook onze hoop op de nieuwe Astra OPC steeds groter. En hier is ie dan!

Dik!
Twijfel is in dit geval totaal niet nodig. Kijk maar eens naar de enorme wielen, de forse Brembo remmen en de achterspoiler. Om nog maar te zwijgen over de uitlaatpijpen die aan weerszijden onder de auto vandaan priemen. Dit is een OPC zoals we die graag zien!

300 pk
De informatie is uiteraard nog beperkt, maar de geruchten gaan dat Opel de nieuwe OPC zal leveren met een 2.0 liter turbomotor met 300 pk. En daarmee gaan de Golf R en Mégane RS op papier direct voorbij gestreefd worden. Vraag blijft natuurlijk wel hoe Opel dit vermogen gaat wegzetten. Wordt er net als bij de Insignia OPC gekozen voor vierwielaandrijving, net als de Golf R? Of wordt er net als bij de Mégane RS gekozen voor een aandrijving op enkel de voorwielen? We gaan het meemaken!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Opel Astra OPC: krachtpatser
Nieuwe Opel Astra OPC: krachtpatser
Nieuwe Opel Astra OPC: krachtpatser
Nieuwe Opel Astra OPC: krachtpatser

Zoeken

Merk- & modeldossiers