Spyshots

Mercedes C-klasse Coupé

Primeur: de Mercedes C-klasse Coupé

Hij was al aangekondigd, maar nu kunnen we ook voor het eerst een indruk krijgen van het model. De Mercedes C-klasse Coupé staat nog volgend jaar bij de dealers en vervangt de weinig succesvolle CLC.

Primeur: de Mercedes C-klasse Coupé

Nu de E-klasse Coupé een stapje hogerop heeft gedaan is daaronder ruimte ontstaan voor een nieuwe coupé. Mercedes grijpt de gelegenheid met beide handen aan en lanceert in 2011 dan ook een C-klasse Coupé.

Design
In tegenstelling tot de E Coupé zal het design veel meer leunen op de sedan van de C-klasse. Zoals ook te zien is op deze spyshots komen het front en de achterzijde sterk overeen met de begin 2011 te presenteren gefacelifte C-klasse. Van opzij zijn de lijnen uiteraard opnieuw getekend en vermoedelijk zit er bij de achterste zijruiten nog een verrassing in het design. Mercedes heeft dit immers niet voor niets goed gecamoufleerd.

Motorisch
Onder de motorkap verwachten wij hetzelfde gamma als bij de C-klasse sedan. Reken op benzine- en dieselmotoren, zowel vier- als zescilinders, met vermogens van 156 tot 231 pk. En wie weet zit er ook wel een C 63 AMG Coupé in de pijplijn! Die komt er van de E Coupé immers niet dus het zou logisch zijn om deze C-klasse Coupé wel in AMG-uitmonsteirng op de markt te brengen. Al is het alleen maar om BMW te kunnen pesten met z´n M3.

Debuut in 2011
Ondanks dat dit de allereerste spyshots van de C-klasse Coupé zijn hoeven we niet heel lang meer te wachten. Over een jaartje zal het model al debuteren. Dat moet ook wel, want Mercedes werkt nu al aan een opvolger voor de huidige C-klasse en daaruit komt ook een nieuwe Coupé voort. Aangezien de levenscyclus van deze auto relatief kort is zal er dan ook geen C-klasse Cabriolet volgen voor deze generatie. De volgende C Coupé zal echter wel als open variant worden gepresenteerd.

Meer spyshots van de Mercedes C-klasse Coupé zien? Surf ook even naar www.spyshots.nl

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Primeur: de Mercedes C-klasse Coupé
Primeur: de Mercedes C-klasse Coupé
Primeur: de Mercedes C-klasse Coupé
Primeur: de Mercedes C-klasse Coupé

Zoeken

Merk- & modeldossiers