Spyshots

Ford Kuga facelift

Vernieuwd front & achterzijde voor Ford Kuga

Begin 2011 zal Ford de Kuga voorzien van een fris jasje. Momenteel wordt met die vernieuwde Kuga volop getest. Deze allereerste spyshots komen uit een regenachtig Oostenrijk.

Vernieuwd front & achterzijde voor Ford Kuga
Sinds 2008 heeft Ford de aanval geopend op succesvolle SUV´s als de Hyundai Tucson (nu ix35), Kia Sportage en Volkswagen Tiguan. Ondanks dat de Kuga fantastisch rijdt heeft hij nog niet echt potten kunnen breken. Ford presenteerde de Kuga enkel met een 2.5 liter turbobenzinemotor en één 136 pk sterke dieselmotor in de meest luxeueuze uitvoering. Daarmee lag de instapprijs veel hoger dan de concurrentie en moest Ford klanten zien shoppen bij de Koreaanse en Duitse dealers.

G-label
Inmiddels is het modellengamma uitgebreid naar twee diesels: één met 140 en één met 163 pk. De 2.5 T, hoe smeuïg ook, valt nog steeds compleet buiten de boot. De motor is met 200 pk een fantastische krachtbron, maar in Nederland is een F-label (G voor de automaat) reden tot paniek. Ford zet dan ook alle zeilen bij om de Kuga aantrekklijker te maken.

Benzinemotor
Eén van de wijzigingen die de fabrikant door zal voeren is de introductie van de nieuwe 2.0 STCi-motor met een vermogen van 203 pk. Die motor levert in de S-Max een C-label op en is daardoor veel aantrekklijker. Of de 145 pk sterke turboloze 2.0 liter benzinemotor uit de S-Max ook in de Kuga zal debuteren is nog de vraag.

Facelift
Om het motorische nieuws kracht bij te zetten zal Ford de Kuga ook een facelift geven. Zoals we op deze spyshots kunnen zien worden daarbij zowel het front als de achterzijde aangepakt. Met nieuw bumperwerk, aangepaste lichtunits en vermoedelijk de introductie van LED-dagrijverlichting moet de Kuga weer geheel aansluiten bij de onlangs vernieuwde S-Max, Galaxy en Mondeo.

Genève 2010
Wij vermoeden dat de nieuwe Kuga zal debuteren op de Autosalon van Genève, begin 2011. De auto staat dan vlak voor de zomer bij de dealers.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwd front & achterzijde voor Ford Kuga
Vernieuwd front & achterzijde voor Ford Kuga
Vernieuwd front & achterzijde voor Ford Kuga
Vernieuwd front & achterzijde voor Ford Kuga

Zoeken

Merk- & modeldossiers