Spyshots

Opel Astra GTC

Scirocco kan borst natmaken voor Opel Astra GTC

Met de Astra Hatchback in ons achterhoofd was het slechts een kwestie van wachten of de Astra GTC minimaal een evenzo fraaie auto zou worden. Ons vermoeden wordt bevestigd door dit afgedankte prototype van de nieuwe driedeurs Astra. Hij wordt nog mooier dan de vijfdeurs.

Scirocco kan borst natmaken voor Opel Astra GTC
Nu we de 5-deurs Opel Astra steeds vaker in het straatbeeld opduikt en de testfase van de Astra Sports Tourer bijna is afgerond kan het Astra-ontwikkelingsteam zich volledig storten op de Astra GTC. De driedeurs Astra wordt minstens zo’n gelikte verschijning als de reguliere Astra. Waar de huidige GTC toch vooral een gezins-Astra met twee deuren is wordt de nieuwe meer coupé. Brede heupen geaccentueerd door een scherp aangesneden flanklijn en een sterk aflopend dak bepalen dit beeld. De karakterlijn in vleugelmotief onderaan de portieren was er al en versterken deze coupé-uitstraling alleen maar. De voorzijde is nagenoeg identiek aan de vijfdeurs Astra, maar zal recht van voren alsnog te herkennen zijn aan de lichtunits met LED-techniek. Ook de achterlichtunits maken gebruik van deze moderne techniek.

Motoren
Het motorenaanbod van de Opel Astra GTC laat zich makkelijk raden; die komt nagenoeg overeen met dat van de hatchback. Wellicht dat Opel de basismotorisering, de 1.4 benzine, schrapt van het palet om aan te geven dat de GTC iets hoger in de markt ligt dan de huis-tuin-en-keuken-Astra. Bovendien is 89 pk toch ietwat ondermaats voor een sportcoupé. Een vermogen van 240 pk lijkt er meer op, maar dit is helaas alleen voor behouden voor de (duurste) OPC-variant. De GSi krijgt zo’n 210 pk en daaronder variëren de vermogensuitgiftes tussen de 100 en 180 pk (benzine) en tussen de 110 en 160 pk bij de diesels.

Parijs
De nieuwe Opel Astra GTC zal hoogstwaarschijnlijk voor het eerst worden voorgesteld tijdens de Autosalon van Parijs, medio oktober. Enkele weken daarna volgt het dealerdebuut. Kijk voor meer spyshots van de Astra GTC ook even op Spyshots.nl.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Scirocco kan borst natmaken voor Opel Astra GTC
Scirocco kan borst natmaken voor Opel Astra GTC

Zoeken

Merk- & modeldossiers