Lifestyle & design

Tibaldi for Bentley

Verse goodies in de Bentley Collection

Bentley heeft wederom een aantal nieuwe snuisterijen aan haar Collection toegevoegd die we je niet willen onthouden. Het zijn stuk voor stuk sieraden waar je graag gezien mee wilt worden.

Verse goodies in de Bentley Collection
Ter presentatie van de nieuwe hebbedingetjes had Bentley een heuse boutique op haar stand in Genève ingericht. Daar lag een groot deel van de huidige Bentley Collection uitgestald, maar het draaide natuurlijk om de nieuwe toevoegingen. Deze bestaan onder andere uit enkele nieuwe exemplaren in de ‘Bentley for Breitling’, de welbekende horlogerange, en een collectie zonnebrillen ontworpen in samenwerking met de gerenommeerde Australische brillenmaker Estede. De zogenoemde ‘Estede for Bentley’ omhelst een reeks gelimiteerde brillen die op unieke wijze zijn vervaardigd uit peperdure en exclusieve materialen. Zo zijn er binnen de Limited Edition Collection een tweetal briltypen verkrijgbaar die opgetrokken zijn uit zilverpalladium, 18 karaats goud of platinum waarbij de laatste naar eigen zeggen nog nooit eerder is gebruikt bij het maken van een bril. Goedkoop zijn de brillen dan ook niet. Voor de versie van zilverpalladium vraagt Bentley € 1.400,- en wie voor goud gaat is maar liefst € 4.100,- verschuldigd. Maar dit is niet vergeleken met € 11.500,- voor de Estede uit platinum.

‘Tibaldi for Bentley’
Minstens zo exclusief als de Estede’s zijn is de reeks balpennen onder de noemer ‘Tibaldi for Bentley’. Zoals de naam al zegt zijn ze in samenwerking met Tibaldi, een Italiaanse pennenfabrikant, ontworpen. Naast hun prijzen variërend tussen € 3.900,- en € 4.500,- per stuk zijn de kostbare ganzenveertjes bijzonder om hun gepatenteerde (her)vullingmechanisme dat tijdens de handeling een subtiel geluid laat horen dat is te vergelijken met het handmatig opwinden van een klassiek horloge. Hoe dan ook, het fancy systeem voorkomt het lekken van inkt. Net als de overige ‘…. for Bentley’ producten is ook de pennenlijn van Tibaldi gelimiteerd. Daarnaast zijn er drie modellen ontworpen die verwijzen naar de modellen van de Britse autofabrikant. De Tibaldi Continental Slimline (€ 500 - € 850,-) is een exclusieve uitvoering op de bestaande Bentley Continental-balpennenlijn en is gehuld in de te verkrijgen kleuren Aquamarine, St. James Red, Violette, Magenta Metallic en Silver Tempest, tinten die onlangs aan het carrosseriekleurenpalet van de Continental zijn gevoegd. Iets exclusiever en kostbaarder is de Tibaldi Supersports welke is afgewerkt met ‘smoked carbon fiber’ en keurig wordt overhandigd in een chique doosje bekleedt met alcantara. Prijzen variëren van € 3.900 tot € 4.500,-. Vlaggenschip is de Tibaldi Mulsanne, een uiterst gelimiteerde pen ontworpen door Bentley’s eigen designstudio. Afgewerkt met dezelfde fineersoorten alsook mogelijk in de toplimousine is het het sieraad voor de Mulsanne-rijder. Met een stukprijs tussen € 3.900,- en € 4.500,- een koopje in vergelijking met de vier ton voor de auto.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Verse goodies in de Bentley Collection
Verse goodies in de Bentley Collection
Verse goodies in de Bentley Collection

Zoeken

Merk- & modeldossiers