Lifestyle & design

Exclusieve Mazda chronograaf van Sinn

Exclusieve Mazda chronograaf van Sinn

In samenwerking met Sinn Spezialuhren brengt Mazda een exclusieve chronograaf op de markt. In dit bijzondere horloge zijn designelementen verwerkt van verschillende Mazda’s, waaronder de Mazda MX-5 en de jongste concept car, de Mazda Hakaze.

De Duitse topfabrikant van horloges – Sinn Spezialuhren – is geen onbekend voor Mazda. Het merk ontwierp eerder al een tweetal horloges voor de Japanse autofabrikant.

Designkenmerken van Mazda´s modellen
Bij het ontwerpen van dit horloge werd een belangrijke uitdaging ten doel gesteld. Het design van de auto’s van Mazda moest namelijk tot uitdrukking komen in het ontwerp van het horloge. Om dit te bereiken gebruikte de ontwerper een afgeronde rechthoekige vorm, die terugkomt in de luchtinlaten, achterlichten en portiergrepen van de Mazda MX-5, als uitgangspunt. Tijdloos en sensueel komt deze vorm terug in de kast van de chronograaf, de wijzers, de drie kronen, in de vormen op de wijzerplaat en zelfs in de exclusieve geschenkverpakking waarin het horloge geleverd wordt. Ook het bandje van de chronograaf met de unieke vlindergesp is een verwijzing naar het design van een Mazda. Het bandje is gemaakt van siliconenrubber en heeft hetzelfde bandenprofiel als dat van de Mazda Hakaze, de jongste Nagare designstudie,

Gelimiteerde oplage
De Mazda Design Chronograph wordt vervaardigd in een strikt gelimiteerde oplage. Hij zal vanaf midden augustus bij de Europese Mazda dealers verkrijgbaar zijn. Het horloge zal ongeveer € 1.490,- gaan kosten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Exclusieve Mazda chronograaf van Sinn
Exclusieve Mazda chronograaf van Sinn
Exclusieve Mazda chronograaf van Sinn
Redactie
Door Redactie

Zoeken