Lifestyle & design

LEGO (Ideas) Lancia Stratos is supervet!

Lancia Stratos Lego Ideas

Stem op deze aangedragen Lancia Stratos bij LEGO Ideas en wie weet ligt 'ie binnenkort in de schappen als officiële bouwset.

Omdat de fanatieke achterban van LEGO op een gegeven moment niet meer te stoppen was, richtte de beroemde blokjesbouwer de tak LEGO Ideas op. Getalenteerde fans kunnen daar hun wilde LEGO-fantasieën indienen, die zij maar wat graag als officieel bouwpakket terugzien in de mondiale winkelketens. Zo wist een DeLorean GMC-12 in de stijl van de Back To The Future-films het zover te schoppen (en was zelfs in mum van tijd uitverkocht) en ook deze Porsche 911 GT3 RS is zeer gewild nu.

10.000 stemmen

Echter voordat de directie van LEGO een idee tot wasdom brengt, moet deze eerst 10.000 stemmen bemachtigen van het publiek. Deze Lancia Stratos van ene Peter Vercoelen telt er momenteel 1.321 maar is nog maar net in de LEGO Ideas-molen gebracht. Vercoelen heeft op het moment van schrijven nog 512 dagen over om dit streefdoel te bereiken. En daar helpen wij natuurlijk graag een handje bij, want deze LEGO-Stratos is gewoonweg supervet. Dus stem!

Volvo-wielen

Vercoelen heeft zijn best gedaan zijn Stratos zoveel mogelijk op het origineel te laten lijken, en dan in het bijzonder de fameuze rally-uitvoering met Alitalia-livery. Dat hij daarvoor stilletjes de wielen van de Volvo L350 benodigd had, is eerder slim dan dat iemand hierover valt. Zo werkt het juist met LEGO; roeien met de riemen (lees: bouwsteentjes) die je hebt. Bovendien lijken de wielen als twee druppels water op de originele exemplaren.

Militaire precisie

De Lancia Stratos met een schaal van 1:8 heeft een lengte van 42 centimeter, is 22 centimeter brede en 15 centimeter hoog. Het stickerwerk ga je in geen enkele andere LEGO-doos treffen, want die maakte Vercoelen geheel eigenhandig. Kortom, dit is niet zomaar een knutselprojectje, maar serieus vakwerk. Onze stem heeft hij al te pakken!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lancia Stratos Lego Ideas
Lancia Stratos Lego Ideas
Lancia Stratos Lego Ideas
Lancia Stratos Lego Ideas
Lancia Stratos Lego Ideas
Lancia Stratos Lego Ideas
Redactie
Door Redactie

Zoeken