Lifestyle & design

Skoda VisionSea: hybride-powerboot met 280 pk

Skoda VisionSea: hybride-powerboot met 280 pk

Met de VisionSea stapt Skoda in een verrassend nieuwe markt: die van de sportboten. Gooi je duikuitrusting en waterski-kleding maar achterin je Octavia of Superb en vaar vanuit de haven weg met deze 10 meter lange hybride-sportboot.

De groeistrategie van Skoda moet volgens de fabrikant ook het hart van watersportliefhebbers sneller doen kloppen. Nu Skoda zich meer op emotie richt past een messcherp gelijnde boot daar uitstekend bij. De knalgroen gelakte boot leent diverse designelementen van de VisionC conceptcar. Kijk bijvoorbeeld naar de oplopende lijn richting de achterzijde en de scherpe vouw in de romp.

“De VisionSea herbergt nog een primeur voor Skoda: het is de eerste hybride van het merk.”

over de Skoda VisionSea

Simply Clever

Skoda zou Skoda niet zijn als praktisch gemak en de zogenaamde 'Simply Clever' features niet verwerkt zouden zijn. Dat is terug te zien in de zwemvesthouders onder de stoelen, twee flessenhouders (1,5 liter) en een opbergvak voor je tablet. Skoda voegt er nog aan toe dat de VisionSea is voorzien van een verstelbaar stuur, zonneklep en geïntegreerde waterski-uitrusting.

Hybride sportboot

De VisionSea herbergt nog een primeur voor Skoda: het is de eerste hybride van het merk. Het sportjacht is voorzien van een 180 pk sterke benzinemotor ondersteunt door een elektromotor. Die leveren samen een spectaculaire 270 pk. Skoda claimt 50 zeemijlen ver te komen op enkel de elektromotor en 980 mijl af te kunnen leggen samen met de benzinemotor.

“De groeistrategie van Skoda moet volgens de fabrikant ook het hart van watersportliefhebbers sneller doen kloppen.”

over de Skoda VisionSea

Alarm!

Leuk verhaal toch? Ja, wij juichen het wel toe dat autofabrikanten hun visie verbreden. Maar dan moeten ze ons dit soort berichten niet op 1 april sturen. Dan gaan bij ons alle alarmbellen rinkelen. Wel je interesse gewekt overigens? Dit 1.550 pk sterke AMG-jacht is wel gewoon te koop. En gaat je dat te ver? Dan is deze Excellent 1200 Hybride wellicht een beter alternatief.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers