Lifestyle & design

Muzikale Maserati’s voor in je woonkamer

Muzikale Maserati’s voor in je woonkamer

Bij de auto- en tegelijkertijd hifi-liefhebber kan het niet ontgaan zijn dat Maserati’s voortaan profiteren van luidsprekers van Bowers & Wilkins. Maar het kan ook andersom. De Britse hififabrikant maakt dankbaar gebruik van het luxe automerk om een nieuwe, exclusieve luidspreker te presenteren: de 805 Maserati Edition.

Vorige week, tijdens een fabrieksbezoek aan het Deense Bang & Olufsen, ondervonden we in levende lijve dat een meer dan uitstekende muziekinstallatie in de auto een extra dimensie geeft aan het plezier van autorijden. Steeds meer autofabrikanten willen hun klanten dit kunnen aanbieden, waaronder Maserati. Het Engelse Bowers & Wilkins is sinds kort hun hofleverancier van carhifi, met de Quattroporte als eerste vrucht van hun nog jonge samenwerking. Dat de cross branding echter niet beperkt blijft tot hoogwaardige hifi in auto’s geeft deze Bowers & Wilkins 805 Maserati Edition te kennen. In een later stadium krijgt hun P5-hoofdtelefoon ook een Italiaanse behandeling.

Leder
Zoals de modelnaam als doet vermoeden maakt de 805 Maserati Edition (ME) deel uit van de 800-serie van Bowers & Wilkins. De Diamond-lijn is het beste dat het hifimerk te bieden heeft. Voor de Maserati Edition ging het – qua afwerking – nog wat verder. De speciale luidsprekeruitvoering is deels bekleed met zwart leder dat je normaliter terugvindt in de auto’s van Maserati en de kast van de 805 ME is afgewerkt met esdoornfineer. Het Maserati-embleem, de drietand, mag natuurlijk niet ontbreken en is te vinden op de meegeleverde staander van de gelimiteerde speaker.

Aan de prijs
De Bowers & Wilkins 805 ME en P5 ME zijn vanaf komend najaar te bestellen. De prijzen zijn nog onbekend, maar reken zeker op enkele duizenden euro´s voor de luidsprekers. De ‘gewone’ 805’s kosten immers al € 2.250,- per stuk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Muzikale Maserati’s voor in je woonkamer
Redactie
Door Redactie

Zoeken