Nieuws

Porsche 911 GT2 RS

Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit

620 pk, in 9,0 seconden naar de tweehonderd en een uiterst snelle rondetijd van 7:18 op de Nordschleife. Dit is de Porsche 911 GT2 RS, de kroon op een halve eeuw 911. In september wordt hij losgelaten via de dealers voor een prijs van € 309.700,-.

Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit
Wie een Porsche 911 GT2 RS wenst moet nu een belletje plegen naar de fabriek, want Porsche bouwt er maar vijfhonderd. Diegenen die een handtekening onder een order hebben kunnen zetten kunnen een geweldenaar tegemoet zien. Porsche heeft alle registers opengetrokken om de 911 GT2 RS tot de overtreffende trap der 911’s te kunnen bombarderen. Zo weegt de auto nog eens 70 kg minder dan de toch al niet echt zware 911 Turbo S en ontvangt hij 90 pk aan vermogen meer. Het totaal ligt op 620 pk waarmee een top van ver over de 300 km/h haalbaar is. De acceleratie naar 100 km/h duurt niet langer dan 3,5 seconden en nog geen zes tellen later overschrijdt je de 200 km/h. En daarmee is de Carrera GT van zijn troon gestoten als snelste productie-Porsche ooit gebouwd.

Hardcore
Zoals het een GT betaamd is de GT2 RS een hardcore sportwagen die iedere dag gebruikt kan worden, maar het meest tot zijn recht komt op het circuit. Onderstel, vering en demping zijn hiervoor speciaal afgestemd met een bijpassende setting van het Porsche Adaptive Suspension Management (PASM) en het Porsche Stability Management (PSM). Hetzelfde geldt voor de banden welke exclusief voor de GT2 RS ontwikkeld zijn. Voor een betere aerodynamica en wegligging is het bodywork geoptimaliseerd. De RS beschikt over bredere wielkasten aan de voorzijde, terwijl de luchtinlaten, buitenspiegels, motorkap en sideskirts zijn gemaakt van matzwart carbon. Lichtgewicht wielen dragen hun steentje bij en de hogere achterspoiler zorgt voor meer downforce. Keramische remmen garanderen een ongekende stopkracht.

Interieur
In het interieur is tevens een hoog purisme te vinden. Een rolkooi, lichtgewicht kuipstoelen en deurpanelen opgetrokken uit carbon. Zwart leder en rood alcantara geven het tamelijk kille binnenste enige sfeer.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit
Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit
Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit
Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit

Zoeken

Merk- & modeldossiers