Nieuws

VW presenteert elektrisch Golf blue-e-motion

VW presenteert elektrisch Golf blue-e-motion

Volkswagen presenteert de Golf blue-e-motion. Bondskanselier Angela Merkel kreeg de eer als eerste de sleutels van deze volledig elektrische Golf in ontvangst te nemen. Een testvloot van 500 Golf blue-e-motion’s wordt ingezet ter voorbereiding op het productiemodel in 2013.

De Volkswagen Golf blue-e-motion is uitgerust met een 85 kW (115 pk) sterke elektromotor welke zijn voeding haalt uit een batterijmodule met een capaciteit van 26.5 kWh. De actieradius bedraagt maximaal 150 kilometer, afhankelijk van de rijstijl, de rijomstandigheden en de mate van gebruik van de airco. De maximale trekkracht van 270 Nm is meteen beschikbaar waardoor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 11,8 seconden en een top van 140 km/h mogelijk is. Omdat het accupakket nogal zwaar is weegt de Golf blue-e-motion zo’n 200 kg meer dan een Golf TDI met DSG-versnellingsbak. Ook bevat de elektrische Golf, door de bezetting van de batterijen, minder bagageruimte (237 liter) dan een regulier exemplaar.

Productie in 2013
De Golf blue-e-motion is de voorbode op de elektrische Volkswagen E-Golf, het productiemodel welke in 2013 verschijnt, en een van de eerste concrete stappen richting het gewenste ‘elektrische’ marktleiderschap in 2018. In datzelfde jaar kunnen we overigens ook de E-Up en de technisch aan de E-Golf verwante E-Jetta verwachten. De rest van het Volkswagen’s groene modellenoffensief breekt daarna los.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken