Nieuws

Compacte crossovers van PSA

Mitsubishi ASX krijgt PSA-broers

Vanaf juni staat de Mitsubishi ASX bij de vaderlandse dealers. Gecharmeerd van deze compacte crossover, maar is de Japanner iets te grof gebek voor jouw doen en kun je nog wel even wachten tot 2012? Wellicht vallen de PSA-varianten (Citroën en Peugeot) van de ASX beter in de smaak.

Mitsubishi ASX krijgt PSA-broers
’t Is niet voor het eerst dat PSA en Mitsubishi hun kennis en kunde delen. Eerder deden ze dat met de Mitsubishi Outlander, de 4007 van Peugeot en de C-Crosser van Citroën. Een ander voorbeeld, maar minder hun eigen merkidentiteit dragend zijn de Citroën C-Zero en de Peugeot iOn, de zustermodellen van de Mitsubishi iMiEV.

De nog niet bij naam te noemen ASX-varianten van Citroën en Peugeot krijgen wel weer een geheel eigen merkgezicht. Op hun beurt worden de motoren dan weer gedeeld. Eén van de verkrijgbare motoriseringen is de 1.6 HDi waarbij op voorhand een CO2-uitstoot van 123 g/km voor de tweewielaangedreven versie. Als gemiddeld verbruik wordt 4,7 l/100 km genoemd. In de loop naar de lancering begin 2012 maakt PSA meer duidelijk over de beide compacte crossovers. Ze verwachten er in ieder geval 50.000 per jaar te produceren. Een ambitieuze doelstelling, maar aangezien er wordt verwacht dat dit segment in 2015 met zestig procent is gegroeid is het haalbaar te noemen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers