Nieuws

MG ZERO Concept

MG ZERO Concept: laat maar komen!

Nog voor het aanbreken van 2011 zal moederbedrijf SAIC de MG6 in Groot-Brittannië lanceren. Een voorproefje van wat eventueel komen gaat is deze MG ZERO Concept. En ook die ziet er keurig uit. Dus laat maar komen!

MG ZERO Concept: laat maar komen!

Sinds MG in de handen viel van het Chinese SAIC lijkt het erop dat het ooit zo roemruchte Britse merk weer helemaal opbloeit. Vlak na de overname werd de productie van de MG TF hervat en nog dit jaar kunnen de Britten de MG6 verwachten. Om de positie van MG meer kracht bij te zetten zou de komst van deze MG ZERO Concept een welkome aanvulling zijn. Details van het 4 meter lange karretje zijn niet bekend, maar het oog onttrekt niet. De ZERO ziet er op het eerste oog bijzonder geslaagd uit.

High Tech
MG’s Global Design Team tekende, onder leiding van de Brit Anthony Williams-Kenny, de lijnen van de ZERO Concept. Hoeklijnen bepalen het exterieurontwerp en ook binnen zijn ronde vormen minimaal aanwezig. Het uitstralen van “high tech” was de bedoeling van de makers en dat is goed gelukt. Dit komt niet alleen terug in de looks, ook schijnt de ZERO te beschikken over de laatste stand der techniek op het gebied van communicatie.

MG2?
Hoewel SAIC nog niet officieel heeft bevestigd dat de ZERO is productie gaan, achten wij de kans zeer groot. Compacte modellen zijn en worden immers alsmaar populairder en zo langzamerhand raken we toch wel een beetje uitgekeken op MINI. De naam "Zero" zal hoogstwaarschijnlijk niet het productiestadium halen. MG2 of MG3 klinkt in lijn met de MG6 een stuk realistischer.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MG ZERO Concept: laat maar komen!
MG ZERO Concept: laat maar komen!

Zoeken

Merk- & modeldossiers