Nieuws

Chevrolet Volt MPV5

Chevrolet presenteert elektrische Volt MPV5

Met deze Chevrolet Volt MPV5 laten de Amerikanen zien dat ook de MPV geschikt is voor elektrische aandrijving. Zoals de naam al doet vermoeden is deze MPV gebaseerd op de Volt en schatten wij de productiekansen hoog in. Kijk maar eens goed hoe productierijp dit model eruit ziet.

Chevrolet presenteert elektrische Volt MPV5
Chevrolet wil in 2011 de Volt ook op de Chinese markt gaan presenteren. Om de potentiële klanten alvast op te warmen voor de komst van deze elektrische auto onthult Chevrolet er een wereldprimeur: de Volt MPV5.

Voltec-techniek
Deze vijfpersoons MPV-versie is technisch gebaseerd op de Voltec-techniek die in de sedan ligt. Daarbij zorgt een 16 kWh-sterk lithium-ion batterijpakket voor de aandrijving en kan een actieradius van 51,5 km worden bereikt. Zijn de accu´s leeg dan schakelt de 1.4 liter benzinemotor in die als generator een maximale actieradius van 482 km weet te realiseren.

Orlando-invloeden
We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat Chevrolet bij deze Volt MPV5 duidelijk een mix heeft gecreeerd van de Volt en de Orlando. Daarbij komen de contouren van de Orlando en is het front duidelijk geïnspireerd op dat van de Volt. Uiteraard is er alles aan gedaan om de auto zo aerodynamisch mogelijk te maken en daarmee zo zuinig mogelijk met de energie om te springen.

Interieurruimte
Chevrolet claimt een zeer ruim interieur voor vijf inzittenden. Ten opzichte van de Volt is deze MPV5 181 mm langer, 73 mm breder en 182 mm hoger. De wielbasis nam met 15 mm toe en er is minimaal 863 liter bagageruimte beschikbaar. Klap je de achterstoelen neer dan beschik je over 1.764 liter.

Productieplannen
Over productieplannen laat Chevrolet ons geheel in het duister tasten, maar wie goed kijkt zie hoe productierijp het model is. De techniek kan worden geleend van zowel de Volt als de Orlando en daarmee is relatief goedkoop een nieuw model op de markt te zetten. Wij gokken er dan ook op dat dit model over een paar jaar bij de Chevrolet-dealers staat.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet presenteert elektrische Volt MPV5

Zoeken

Merk- & modeldossiers