Nieuws

Fiat Uno

De nieuwe Fiat Uno is een feit

Fiat blaast de Uno nieuw leven in. Specifiek ontwikkeld voor de Braziliaanse markt zal de compleet nieuwe Uno vanaf deze zomer al bij de Braziliaanse dealers staan.

De nieuwe Fiat Uno is een feit
In 1983 zag de Fiat Uno, als opvolger van de Fiat 127, het levenslicht. De auto was ontworpen door Giorgetto Giugiaro´s Italdesign en werd tot 1995 in Italië gebouwd. In Europa werd de Uno destijds vervangen door de Punto, maar het model werd wereldwijd nog op tal van plaatsen gebouwd en vermarkt. Zo ook in Brazilië waar tot 2006 de auto in verder geevolueerde vorm onder de namen Mille, Uno Furgao en Fiorino Furgao werd verkocht.

Brazilië
Met een enorme groeiverwachting in Brazilië blaast Fiat de Uno nieuw leven in. Veel details zijn er nog niet bekend, maar de Italianen hebben ons alvast een klein voorproefje gegeven met het vrijgegeven van enkele foto´s. Direct vanaf zijn marktintroductie deze zomer zal de Uno leverbaar worden als ´gewone´ versie en als stoere ´Way´. Die laatste is voorzien van off-road opsmuk, iets waar men in Brazilië zeer op gesteld is.

Meer details volgen
Behalve in Brazilië zal de Uno ook in Europa op de markt komen. In eerste instantie wordt alleen Rusland genoemd, maar Oost-Europa behoort ook tot de kanshebbers. Het hoe en wat precies zal in de komende tijd moeten blijken als Fiat alle details bekend maakt.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De nieuwe Fiat Uno is een feit

Zoeken

Merk- & modeldossiers