Nieuws

Volvo C30

Straatlegale race C30 met 405 pk!

De samenwerking tussen Polestar en Volvo wordt naar een hoger plan getild. Polestar is al vijftien jaar verantwoordelijk voor Volvo´s race-activiteiten en zal nu ook huistuner voor de Zweedse fabrikant worden. Tenminste, dat vermoeden wekt Volvo.

Straatlegale race C30 met 405 pk!
Met deze C30 Polestar Performance Concept Prototype geven Volvo en Polestar ons alvast een voorproefje van wat er mogelijk op stapel staat. Als verantwoordelijke voor de racebolides waarmee Volvo onder meer deelneemt in het STCC (Swedish Touring Car Championship) is er al vijftien jaar een sterke band tussen beide bedrijven. Vorig jaar nog wist Volvo de titel te winnen met een door Polestar geprepareerde C30.

Vrije hand
Doel van deze Polestar Performance conceptcar was om te kijken wat er zou gebeuren als de race-engineers en de designers van Polestar de vrije hand krijgen om een race-C30 voor de openbare weg te creëren. Na uitgebreide computersimulutaties, windtunnenl testen en praktijkervaringen is deze C30 het resultaat.

405 pk en 510 Nm
Zijn heldhaftige uiterlijk dank het model onder meer aan zijn kleur, maar vooral ook aan de bodykit die rechtstreeks van de race-C30 lijkt te komen. Onderhuids is nog meer spektakel te vinden. De 2.5 liter turbomotor is getuned tot 405 pk en 510 Nm en brengt zijn vermogen via alle vier de wielen over op de weg. Met speciale schokbrekers en veren van Öhlins, remmerij van Brembo en 235/35 R19 rubber van Pirelli is een goede wegligging gegarandeerd. Verder zien we speciale kuipstoelen bekleed met leer.

Tuningspartner
Heel veel wil Volvo er niet over kwijt, maar tussen de regels door kunnen we opmaken dat Polestar diverse tuningskits zal gaan ontwikkelen die via de Volvo-dealer leverbaar worden. Of dat zo heftig wordt als deze conceptcar valt te betwijfelen, maar een fractie ervan zou al erg leuk zijn!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers