Nieuws

Volkswagen Phaeton verder verfijnd

Volkswagen Phaeton verder verfijnd

Met opnieuw een facelift zet Volkswagen de Phaeton wederom op de kaart. Volgens de Duitse fabrikant is de Phaeton niet verder verbeterd zoals wij het zouden noemen, maar ´nog perfecter´.

Als je het over een ondergewaardeerde auto hebt dan is het de Phaeton wel. Het vlaggenschip van Volkswagen staat op het niveau van de Audi A8, Mercedes S-klasse en BMW 7-serie maar heeft die status nooit echt kunnen innen. Jammer, want de auto verdient het gewoon. Volkswagen doet echter een nieuwe poging om de auto wederom op het topniveau door te laten dringen.

Uiterlijk
De vernieuwingsslag die Volkswagen heeft doorgevoerd is vooral op het bordje van de designafdeling terecht gekomen. Volkswagen´s groepdesigner Walter de Silva is hoofdverantwoordelijk voor het nieuwe front en de gewijzigde achterzijde. We zien nieuwe koplampunits, een compleet nieuwe voorbumper en gewijzigde grille. Volgens Volkswagen is de Phaeton daarmee gelijk getrokken met het nieuwe design-DNA van de fabrikant waarbij aan de voorzijde voornamelijk horizontale lijnen het beeld bepalen. Aan de achterzijde zijn een nieuwe bumper en schitterend vormgegeven lichtunits de opvallendste wijzigingen.

Google Maps
Wie instapt zal een getraind oog moeten hebben om de wijzigingen te kunnen opmerken. Het meest opvallend is het compleet nieuwe stuurwiel en het geavanceerde audio-/navigatiesysteem. Die laatste maakt voortaan gebruik van informatie die beschikbaar is van Google Maps waardoor gedetailleerde kaartinformatie en vele POI´s in de auto kunnen worden opgeroepen. Net als voorheen is de Phaeton leverbaar als vier- en vijfzitter en met een korte en lange wielbasis. Die laatste is 12 cm langer.

Vier motoren
Het motorengamma bestaat uit totaal vier motoren, waarvan drie benzine en één diesel. Het basismodel wordt aangedreven door een 280 pk sterke V6 FSI motor gevolgd door de 335 pk sterke V8 en als topmodel de 450 pk sterke W12. De enige diesel in del ijst is de 240 pk sterke 3.0 TDI.

Luxe en comfort
Op het gebeid van uitrusting zal het de inzittenden nergens aan ontbreken. Comfort wordt gegarandeerd dankzij de standaard luchtvering, elektrische verstelling van de stoelen, vier zones climate control en het eerder genoemde uitgebreide audio-/navigatiesysteem. Wie meer luxe wenst kan kiezen uit tal van soorten leer, alcantara, hout en luxueuze opties als een koelkast voor de achterinzittenden. Zaken die de veiligheid moeten verhogen bestaan onder meer uit de grootlichtassistent, een verkeersbordenscanner, actieve criuse control, Side Assist, Lane Assist en bi-Xenon koplampen.

Gezien het enorme groeipotentieel op de Chinese markt debuteert de vernieuwde Phaeton deze maand op de Auto China 2010 in Beijing. De nieuwe Phaeton wordt in september op de Nederlandse markt verwacht. De exacte uitvoeringsspecificaties en de prijzen zijn nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Phaeton verder verfijnd
Volkswagen Phaeton verder verfijnd
Volkswagen Phaeton verder verfijnd
Volkswagen Phaeton verder verfijnd
Volkswagen Phaeton verder verfijnd
Volkswagen Phaeton verder verfijnd
Redactie
Door Redactie

Zoeken