Nieuws

Dodge Caliber

Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-

De eerste details van de vernieuwde Dodge Caliber waren al geruime tijd bekend, maar nu onthult de importeur ook zijn prijskaartje. Rijden in de opgefriste Crossover kan vanaf een bedrag van net geen twintig mille.

Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-
De introductie van de vernieuwde Caliber vond afgelopen jaar tijdens de IAA in Frankfurt plaats. Het Amerikaanse merk trok toen het doek af van de licht gewijzigde Crossover, maar hield de prijzen en uitvoeringen nog geheim. De facelift betreft geen vernieuwingen aan de buitenzijde, maar wel een compleet opgefrist innerlijk. Met een nieuw dashboard en hoogwaardigere materialen moet de Caliber weer mee kunnen komen met de concurrentie.

Ingewikkeld modellengamma

Hoewel de vernieuwe Caliber voorlopig slechts met één krachtbron leverbaar is biedt Dodge de koper maar liefst zes uitvoeringen aan. We starten met de Raw en SE die exact dezelfde standaarduitrusting hebben met onder meer ESP met Hill Start Assist, airconditioning, 17-inch wielen, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, elektrisch verstelbare en verwarmde spiegels en een radio/DVD/CD-speler met vier luidsprekers. Het verschil tussen de Raw en de SE-uitvoering zit hem in het feit dat voor de Caliber Raw geen opties leverbaar zijn. Wat dit met de prijs doet is helaas niet duidelijk, aangezien de vanafprijs van € 20.490,- slechts voor de Raw geldt. Als absolute instapper vinden we de Caliber Base die uitsluitend op speciale bestelling leverbaar is. Voor een bedrag van € 19.990,- moet de koper ten opzichte van de Raw- en SE-modellen alleen de radio/DVD/CD-speler inleveren.

SXT en Sport
Een stapje hoger vinden we de Caliber SXT. Dit model breidt de standaarduitrusting van de Raw en SE-uitvoering uit met onder andere cruise control, mistlampen vóór, 17-inch aluminium velgen, en een lederen stuurwiel met audiobediening. De SXT staat voor een bedrag van € 25.990,- bij de Dodge dealer. Nog luxer wordt het met de Sport die de uitrusting van de SXT verrijkt met automatische airconditioning, 30GB harde schijf, stoelverwarming en 18-inch aluminium velgen. Opmerkelijk is de lagere prijs van de Sport ten opzichte van de SXT. Laatstgenoemde staat namelijk voor een bedrag van € 25.990,-, terwijl er voor de Sport € 23.490,- betaald dient te worden.

Dieselmotor volgt
Aan de top van het assortiment staat de Caliber Luxury. Dit model borduurt verder op de Sport-uitvoering en voert hier lekkernijen zoals een automatische CVT-transmissie, leren bekleding en een navigatiesysteem aan toe. De Luxury kost € 28.990,- en wordt net als alle andere uitvoeringen geleverd met de 156 pk sterke 2.0 liter benzinemotor. In een later stadium krijgt de consument ook de keuze uit een nieuwe 2,1-liter dieselmotor als krachtbron.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-
Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-
Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-
Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-

Zoeken

Merk- & modeldossiers