Nieuws

Volkswagen Touran

Tweede facelift voor Volkswagen Touran

Tegen de verwachtingen in heeft Volkswagen de Touran een tweede facelift gegeven. De fabrikant is ervan overtuigd dat deze Touran 3.0 de komende jaren nog prima partij kan bieden tegen compleet nieuwe en onlangs verschenen MPV’s van bijvoorbeeld Renault en Peugeot.

Tweede facelift voor Volkswagen Touran

De Volkswagen Touran gaat in zijn huidige generatie al weer sinds 2003 mee. Drie jaar geleden vond Volkswagen het nodig de MPV een opfrisbeurt te geven, maar zo langzamerhand hadden wij toch wel een compleet nieuwe Touran verwacht. We zaten er naast, want Volkswagen bleek van mening dat een tweede facelift voldoende is om concurrentiewaardig te blijven.

In de pas
De opfriskuur voor de Touran behelst dezelfde wijzigingen als dat van het 2003- naar 2007-model. Het front kreeg een flink noselift zodat het weer in de pas loopt met de overige Volkswagen-modellen. Een nieuwe bumper, grotere koplampunits en andere grille maken hier onderdeel van uit. Aan de achterzijde zijn er eveneens hertekende lichtunits en ze bevatten voortaan LED-techniek met die reeds typerende gebogen lichtbalken. De modernisaties zijn weliswaar beperkt, maar desondanks staat de vernieuwde Touran er weer fris bij. Dat geldt tevens voor het interieur. Een nieuw multifunctioneel stuurwiel afkomstig uit de wel compleet nieuwe Volkswagen’s, een moderne klokkenwinkel, de laatste generatie knoppen, andere bekledingsstoffen, chromen accenten en een rijkere standaarduitrusting bepalen de opgewaardeerde uitstraling.

Zuinige BlueMotions
Het motorengamma blijft grotendeels gelijk al spreekt Volkswagen van allemaal nieuwe. Nog altijd vullen de 1.4 liter TSI met 140 of 170 pk het benzinegamma en kunnen dieselaars rekenen op de vertrouwde doch zuiniger geworden (voortaan 5,1 l/100 km) 1.9 liter TDI met 90 0f 105 pk en de 2.0 TDI van 140 of 170 pk. Zowel de krachtigste 1.6 TDI als de 2.0 liter TDI met 140 pk zijn in een later stadium ook als BlueMotion verkrijgbaar. Dankzij diverse aanpassingen noteren ze in deze gedaante respectievelijk slechts 4,6 l/100 km en 4,8 l/100 km. Volgens de fabrikant ongekend zuinig voor een MPV van dit formaat.

1.2 TSI
Nieuw is ook de komst van de 105 pk en 175 Nm sterke 1.2 liter TSI die de aloude 1.6 vervangt. Deze verbruikt gemiddeld 6,4 l/100 km gepaard met een CO2-uistoot van 149 g/km. De compacte benzinemotor is er ook als BlueMotion-variant en dan bedraagt het verbruik en de emissiewaarde respectievelijk 5,9 l/100 km en 139 g/km.

Uitrusting
De Touran is straks weer als Trendline, Comfortline en Highline. De op één na goedkoopste uitvoering behelst onder meer een licht- en regensensor, automatische dimmende binnenspiegel, chromen accenten in het interieur, klaptafels voor de tweede zitrij en zwarte dakrails. Het topmodel voegt daar bovenop zaken als luxe alcantara bekleding, sportstoelen vóór, automatische airco, multifunctioneel display met kleurenscherm, met leder afgewerkt multifunctioneel stuurwiel, 16 inch lichtmetalen
wielen, zilveren dakrails en mistlampen met chromen frames. De optielijst is uitgebreid met bijvoorbeeld het nieuwe RNS 315 radio/navigatiesysteem met touchscreen en voor het eerst op een MPV Bi-Xenon koplampen met Dynamic Light Assist dat het verblinden van tegenliggers moet voorkomen.

De vernieuwde Volkswagen Touran staat aankomend najaar bij de dealers. Prijzen volgen in de loop daar naartoe.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
Tweede facelift voor Volkswagen Touran

Zoeken

Merk- & modeldossiers