Nieuws

Jaguar onthult elektrische XJ

Jaguar onthult elektrische XJ

Tijdens het World Mobility Forum in Stuttgart zal Jaguar een elektrisch aangedreven XJ onthullen. De techniek is grotendeels ontwikkeld in samenwerking met Lotus Engineering en dankzij de elektromotor en een range extender worden zeer goede cijfers neergezet.

Het topsegment moet er behoorlijk aan geloven. Na de presentatie van de Lexus LS 600h en de BMW ActiveHybrid7, maar ook de aankondiging van de Audi A8 Hybrid presenteert Jaguar een elektrisch aangedreven XJ. DItmaal dus geen hybride, maar enkel een elektromotor die de wielen aandrijft.

In cijfers
Met 145 kW zal de motor geen spectaculaire prestaties leveren, maar dat resulteert dan wel weer in een gemiddeld verbruik van 5,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van maximaal 120 g/km. Nu horen we je denken; verbruik? Ja, er ligt ook een 1.2 liter driecilinder in. Die doet dienst als een range extender (soort van generator) als de accu´s leeg zijn. Het concept is gelijk aan de techniek die GM in de Opel Ampera / Chevrolet Volt levert.

In hoeverre Jaguar ook daadwerkelijk plannen heeft met het model is onduidelijk. Maar geheel voor niets zullen ze het model niet hebben ontwikkeld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken