Nieuws

Concours d´Elegance Villa d´Este

BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010

Eind deze maand staat het Concorso d’Eleganza weer op het programma. Diverse historische exoten en conceptcars zullen wederom spik en span voor het paleis annex luxehotel Villa d’Este tentoongesteld worden aan een select groepje uitgenodigden. Eén van die klassiekers in wording aan de wal van het Comomeer is de BMW 328 Kamm Coupé Concept, een ode aan het origineel uit 1940.

BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010
Voor normale stervelingen met het autohart op de juiste plaats staat het hoog op het wensenlijstje: ooit eens rondneuzen tijdens een Concours d’Elegance. Daarmee doelen we niet op onze eigen nationale editie op het langoed van Paleis ’t Loo in Apeldoorn – weliswaar de ultieme kennismaking met het prestigieuze auto-event – maar op de meest imposante edities op Pebble Beach (Verenigde Staten) en nabij het Comomeer (Villa d’Este, Italië). Die laatste vindt binnenkort opnieuw plaats, op 23 tot en 25 april a.s. om precies te zijn, en zal wederom een lust voor het oog van de uitgenodigden worden. Wij zullen de talrijke levende legendes uit de automobielindustrie, die daarvoor speciaal uit hun stofvrije etalages verreden zijn, enkel vanaf plaatjes kunnen bewonderen. Maar het zijn niet alleen auto’s uit diverse roemruchte autoverledens die tijdens een Concours d´Elegance schitteren. Conceptcars spelen evenmin een cruciale rol. BMW maakt alvast twee te verwachten studiemodellen daar aan het Lago di Como bekend, waaronder haar eigen reïncarnatie van de BMW 328 Coupé Kamm.

BMW 328 Coupé Kamm 
Exact zeventig jaar geleden wist de BMW 328 Kamm Coupé de Mille Miglia op zijn naam te schrijven en dat verdient volgens BMW een oeuvre door het model te laten herleven in een nieuw kostuum. BMW houdt het nog bij het tonen van afbeeldingen van de origineel uit 1940 maar loopt alvast mondeling vooruit op deze wedergeboorte: “De 328 Kamm Coupé Concept is een naadloze mix van functie en esthetische allure en onderstreept hoe ver de ontwikkeling van de aërodynamica en lichtgewicht constructies toentertijd bij BMW was gevorderd, aldus Karl Baumer, directeur van BMW Group Classic. Hij vervolgt met de woorden: "Onze eerbetoon aan de M1 op het Concorso twee jaar geleden liet zien hoe het verleden veel inspiratie kan bieden voor de toekomst. De BMW 328 Coupe Kamm Concept is een juist uitstekend voorbeeld van hoe ver terug de toekomst bij BMW uit het verleden wordt vertaald."

Overige showstukken
Tevens een wereldprimeur tijdens Concours d’Elegance is de Alfa Romeo TZ3 Corsa. Ontworpen door Zagato markeert deze creatie het 100-jarige bestaan van het Italiaanse merk en de langdurige samenwerking tussen Alfa en het Italiaanse designhuis. Zagato kennende wordt het ongetwijfeld weer een concept van ongekende schoonheid. Tot slot geeft BMW ons inzicht in de andere klapstukken. Weliswaar reeds onthuld doen ze niet onder voor de nieuwkomers. Het zijn stuk voor stuk unieke creaties die het in zich hebben memorabele klassieker te worden. We noemen: Bentley Continental Flying Star van Touring Superleggera, Ferrari P540 Superfast Aperta, de SpadaVettureSport Codatronca TS en onder andere de Frazer-Nash Namir getekend door Italdesign.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010
BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010
BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010

Zoeken

Merk- & modeldossiers