Nieuws

Chrysler Group

Chrysler gaat Fiat 500 Electric in 2012 bouwen

Nu de Chrysler Group een samenwerking is aangegaan met Fiat is het weer mogelijk vooruit te denken voor het lange tijd noodlijdende Amerikaanse concern. Dit vertaalt zich in potentieel haalbare ambities voor beide partijen en één daarvan is het produceren van de elektrische Fiat 500 in 2012.

Chrysler gaat Fiat 500 Electric in 2012 bouwen
Fiat toonde de 500 Electric begin dit jaar op de Detroit Motor Show, maar liet over de details alsook over de productieplannen helemaal niets los. Zojuist heeft Chrysler ons inzage gegeven in enkele van haar toekomstplannen. Nu de fabrikant sinds de alliantie met Fiat Group Automobiles weer opgelucht kan ademhalen zijn het de Amerikanen die bevestigen dat zij de Fiat 500 Electric vanaf 2012 voor de Italianen gaan produceren. Behalve dat het milieuwondertje de beschikking krijgt over een lithium-ionbatterijenpakket wordt nog altijd over de techniek niets losgelaten.

Nieuwe producten voor Chysler
Ander nieuws afkomstig van Chrysler is het willen verwerpen van het imago een fabrikant van lompe, milieuonvriendelijke auto’s te zijn. Hiertoe deed het al eerder een poging met de verschillende elektrische EV-modellen - waarvan de Dodge Circuit EV geproduceerd gaat worden - maar binnenkort opnieuw met het lanceren van een compleet nieuw ontwikkelde "Pentastar" V6-motor. Deze krachtbron zal straks in verschillende gradaties verkrijgbaar zijn en is tevens geschikt voor het rijden op E85-brandstof. Mooiste nieuws hiervan is dat de komst van deze Pantastar-motor de gehele line-up van Chrysler, Jeep en Dodge met maar liefst 25% zuiniger maakt. De nieuwe Jeep Grand Cherokee, die aankomend najaar zijn opwachting maakt, krijgt de primeur. Later zullen andere modellen binnen het Amerikaanse concern volgen en ook de grotere modellen van Fiat profiteren mee. Kleinere modellen kunnen de 1.4 liter FIRE-motor met innovatieve MultiAir-techniek tegemoet zien. Chrysler investeert hiervoor 179 miljoen in zijn fabrieken ter voorbereiding van de fabricage.

Frisse moed
Chrysler heeft dus weer mooie, interessante bezigheden om naar uit te kijken. De eerste vruchten hiervan staan voor volgende maand op de planning, want dan verschijnt de gefacelifte Dodge Caliber. In het najaar volgt zoals eerder genoemd de nieuwe Grand Cherokee. Nu maar hopen dat deze net zoveel karakter heeft als de huidige en een gezonde toekomst tegemoet mag gaan als boegbeeld van een herboren Chrysler.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chrysler gaat Fiat 500 Electric in 2012 bouwen
Chrysler gaat Fiat 500 Electric in 2012 bouwen

Zoeken

Merk- & modeldossiers