Nieuws

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide in 24 Uren van de Nürburgring

Als laatste praktijktest zal Aston Martin met de Rapide gaan racen tijdens de legendarische 24-uurs race op de Nürburgring. Diverse engineers van Aston Martin zullen om beurten plaats nemen achter het stuur.

Aston Martin Rapide in 24 Uren van de Nürburgring
Het gebeurde al twee keer eerder dat Aston Martin met een productierijp model een laatste testrit onderging op de Nürburgring. Zowel de V8 Vantage alsook de V12 Vantage reden eerder de 24 uurs race om zodoende alle laatste kinderziektes te kunnen ontdekken en verhelpen. 

Minimaal aangepast
Om een zo goed mogelijk testresultaat te krijgen is de Rapide slechts op de noodzakelijke punten aangepast. Zo is de interieurbekleding verwijderd om gewicht te besparen, wordt de vering aangepast om beter te presteren op het circuit en zullen er slicks worden gemonteerd. Aston Martin wil immers geen flater slaan. Daarnaast zijn er noodzakelijke veiligheidsmaatregelen getroffen.

Op 15 en 16 mei zal de Aston Martin Rapide aan de start van de 24-uurs race op de Nürburgring verschijnen. Directeur Ulrich Bez zal het team hoogstpersoonlijk leiden.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers