Nieuws

Landwind CV9

Landwind komt terug!

Het Chinese automerk Landwind keert terug in Europa, na een afwezigheid van ruim drie jaar. De aftrap wordt gedaan met één model, de midi-MPV CV9, die vanaf deze zomer in Nederland en België wordt geleverd. De komende jaren volgt de rest van Europa. Nog dit jaar komt Landwind ook met een elektrisch aangedreven versie van de CV9.

Landwind komt terug!
In 2005 zorgde Landwind voor een schok in de autobranche. Importeur Peter Bijvelds zetten een terreinauto met een prijskaartje van maar € 17.000,- in de markt en wist daar volop de media mee te halen. Het tij leek onomkeerbaar: de Chinezen komen eraan en gaan de Europese markt onder druk zetten. Helaas voor Landwind verliep dat minder voorspoedig dan verwacht. Er werden de nodige modellen verkocht, maar tijdens botsproeven bleek de Landwind niet te voldoen aan de moderne eisen. Het gevolg is dat de auto al relatief snel van de markt verdween en de naam Landwind voor ons een stille dood was gestorven.

Europees ontwerp
Maar Landwind keert terug. Met de in 2007 al aangekondigde Landwind Fashion probeert Landwind het opnieuw. De auto is CV9 gedoopt en het ontwerp komt van het Italiaanse designbureau I.D.E.A. De motoren en de aandrijving zijn mede ontwikkeld door de Duitse constructeur F.E.V., die ook voor Europese fabrikanten motoren ontwikkelt. Volgens Peter Bijvelds voldoet de auto aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen die in EUropes gesteld worden.

Jiangling Motors
Landwind is onderdeel van de Chinese autoproducent Jiangling Motors Holding, die onder deze naam een miljoen personenauto’s per jaar bouwt. Daarnaast maakt het concern ook bestelauto’s en trucks onder diverse merknamen.

Europa
LWMC (Landwind Motors Corporation) Europe B.V., gevestigd in Tiel, neemt de distributie voor Europa ter hand. Mede door sterke aandeelhouders, waaronder de bekende horecafamilie Van der Valk verwacht Bijvelds krachtig de markt te kunnen veroveren. “Wij hebben het volste vertrouwen dat we met dit model voet aan de grond krijgen in Europa. Het is een fraaie auto met veel ruimte, voor interessant lage prijzen vanaf 14.495 euro. In de toekomst volgen meer modellen.”, aldus de directeur. LWMC mikt voor het eerste volledige jaar van levering op een totaal van 1.500 nieuwe auto’s. Bijvelds: ‘Jiangling Motors Holding heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in automatisering, waardoor met de productie snel en flexibel kan worden ingespeeld op de vraag.’
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Landwind komt terug!

Zoeken

Merk- & modeldossiers