Nieuws

Kia Optima

Details en foto´s Kia Optima

Begin 2011 zal de Kia Magentis worden opgevolgd door deze Optima. Buiten Europa ging de Magentis reeds als Optima door het leven, maar die naam zal vanaf 2011 ook bij ons worden gehanteerd. Met de nieuwe Optima zal Kia het D-segment flink doen opschudden.

Details en foto´s Kia Optima
Toen Kia twee weken geleden de eerste twee foto´s van de nieuwe Optima vrij gaf stonden we al versteld. En met het zien van deze foto´s, waarop we voor het eerst ook het interieur kunnen bewonderen, zijn we alleen nog maar enthousiaster geworden. Wat is Kia goed bezig! Het model heeft een dynamisch en zelfs sportief voorkomen dat onder leiding van Peter Schreyer tot stand is gekomen in de designstudio´s in Frankfurt en Irvine (Californië). Volgens Peter Schreyer is er zoveel aandacht voor detail geweest dat de auto eruit ziet als een perfect passend Italiaanse maatpak. Dergelijke opmerkingen nemen we normaal gesproken met een korreltje zout, maar zeker als je de Optima vergelijkt met de Magentis zet Kia hier wel een dijk van een auto neer.

Cockpit
Datzelfde gevoel wekt ook het interieur op. Kia heeft geprobeerd een cockpit-gevoel te creeëren en dat is zonder meer gelukt. De instrumenten zijn richting de bestuurder gedraaid en zo op het eerste gezicht is het materiaalgebruik van een keurige kwaliteit. De fabrikant geeft aan het gevoel van een stuurmansauto te willen neerzetten. En dat is iets dat we van Kia eigenlijk nog nooit gehoord hebben.

Ruimte
Wat betreft ruimte kon je bij de Magentis al geen klagen hebben. De Optima overtreft dat. Met een lengte van 4.845 mm, een breedte van 1.830 mm en een wielbasis van 2.795 mm is de auto 45 mm langer geworden en is de wielbasis met 75 mm toegenomen. Eenmaal plaatsgenomen heb je ook wat betreft uitrusting geen klagen. Kia levert (standaard dan wel optioneel) zaken als gescheiden climate control, keyless entry + go, een uitgebreid audiosysteem en een navigatiesysteem voorzien van een 7 inch kleurenscherm.

Motoren
Het motorengamma zal voor de Europese markt bestaan uit een 2.0 liter benzinemotor met directe injectie en een 1.7 liter VGT turbodiesel. De exacte vermogens zijn nog onbekend. Datzelfde geldt voor zijn markintroductie en komst naar ons land. Dat de Optima naar Europa komt om de Magentis af te lossen is een feit, maar of wij daar ook van mogen profiteren is vooralsnog niet zeker.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima
Details en foto´s Kia Optima

Zoeken

Merk- & modeldossiers