Nieuws

Subaru Cosworth Impreza STI CS400

Subaru Cosworth Impreza STI CS400 schudt wakker

Achter de schermen werken Subaru en Cosworth aan een radicale Impreza STI. Luisterend naar de naam CS400 zal deze iedereen wakker schudden die denkt dat Subaru niets meer te zoeken heeft op dit terrein.

Subaru Cosworth Impreza STI CS400 schudt wakker
Kort nadat de Ford Focus RS500 verspreidt Subaru een aantal teasers van hun binnenkort te verwachten kanonskogel. Het lijkt dat ze hiermee willen zeggen dat als je zojuist je spaarvarken kapot hebt geslagen nog even moet wachten met het hollen naar de Ford-dealer, want hun Impreza STI CS400 is bruter, sneller en exclusiever.

3,7 seconden
De Subaru Impreza STI CS400 zal zelfs de al allesbehalve kinderachtige Impreza STI doen verbleken. Cosworth heeft nog eens 100 pk uit het 2.5 liter boxerblok weten te persen en dat maakt een totaal van maar liefst 400 pk. Naar 100 km/h knallen is zodoende in een luttele tijd van 3,7 seconden voorbij. De reguliere STI doet dit trucje in 5,2 seconden en Ford is al trots de 5,6 seconden van de Focus RS500. Remmen van AP Racing garanderen een applauswaardige vertraging en daarnaast zijn ophanging, uitlaatsysteem en body aangepast om iedere uitdager in het land der (extreme) hot hatches het zweet tussen de uitlaat te bezorgen.

Zeldzaam
We kunnen niet wachten tot de onthulling van de CS400. Ermee rijden zal hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn, want er worden slechts 75 exemplaren gebouwd en die zullen ongetwijfeld voor de marktlancering in juni allemaal al vergeven zijn.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Subaru Cosworth Impreza STI CS400 schudt wakker
Subaru Cosworth Impreza STI CS400 schudt wakker
Subaru Cosworth Impreza STI CS400 schudt wakker

Zoeken

Merk- & modeldossiers