Nieuws

Audi RS5

Audi RS5 ruim € 1.000,- goedkoper dan M3

Audi heeft de prijs van de RS5 vastgesteld op € 112.500,-. Dat is exact € 1.390,- goedkoper dan zijn aartsrivaal de BMW M3 die bijna identieke specificaties en prestaties levert. Dat wordt werkelijk een heftige strijd om de klant!

Audi RS5 ruim € 1.000,- goedkoper dan M3
Eind februari wist Audi vriend en vijand te verrassen door alsnog een dikke, atmosferische achtcilinder in de RS5 te lepelen. Net als in de BMW M3 een hoogtoerige met een vermogen van 450 pk. De V8 in de Beamer produceert 420 pk. Ook qua prestaties leggen de beide Duiste kemphanen elkaar het vuur aan de schenen. Smaak buiten beschouwing gelaten zou alleen nog de gevraagde prijs een doorslaggevende factor kunnen zijn, maar ook daarin ontlopen ze elkaar nauwelijks. Audi gaat € 112.500,- voor de RS5 vragen, terwijl BMW minimaal € 113.890,- voor de M3 wenst te ontvangen.

Uitrusting(verschillen)
Vergelijk je de Audi RS5 één-op-één met de BMW M3 dan zijn er weldegelijk enkele verschillen. Zo beschikt de Audi over vierwielaandrijving (inclusief differentieel) en standaard over een zeventraps automaat. De BMW doet het met achterwielaandrijving en een handbak. Het is dus een kwestie van voorliefde voor een bepaalde aandrijflijn. De M3 is ook met een automaat (DCT) te verkrijgen, maar daar staat een meerprijs van € 1.795,- tegenover. De rest van de RS5 z’n standaarduitrusting bestaat uit 19 inch lichtmetaal (20 inch optioneel), een verlaagde onderstel, Xenon plus-koplampen en LED-dagrijverlichting, een Audi sound system, MMI-navigatie, telefoonvoorbereiding, metallic lak, een driespaaks multifunctioneel sportstuur, pedalen en voetsteun in aluminium look, supersportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en leder/alcantara bekleding. Audi parking system plus, een SCM goedgekeurd alarm, voorbereiding voor het voertuigvolgsysteem en een automatisch dimmende binnenspiegel zijn tevens bij de prijs inbegrepen.

De Audi RS5 kan per direct worden besteld. De levering start in juni.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi RS5 ruim € 1.000,- goedkoper dan M3
Audi RS5 ruim € 1.000,- goedkoper dan M3
Audi RS5 ruim € 1.000,- goedkoper dan M3
Audi RS5 ruim € 1.000,- goedkoper dan M3

Zoeken

Merk- & modeldossiers